„Tato soutěž je pro zralé ženy, které mohou být vdané a mít děti. Chceme v ženách probudit pravdu, že i ve věku, kdy jsou na mateřské dovolené a zaneprázdněné stereotypním rodinným a pracovním kolotočem, mohou být stále a možná i víc okouzlující, krásné, sexy a stejně tak žádané jako svobodné mladé slečny," vysvětlila záměr pořadatelů Miss Karvinsko ředitelka soutěže Lucie Dudíková.

Po loňském premiérovém ročníku je o ten letošní znatelně větší zájem. „Do třináctičlenného finále jsme vybírali zhruba ze 60 žen z okresu," přiblížila Lucie Dudková. Letos se k účasti odhodlaly i starší ženy. Nejmladší finalistce je 25 a nejstarší téměř padesát.

Diváci, kteří se zúčastní galavečera a vyhlášení výsledků, které proběhne v sobotu 30. března v Městském domě kultury v Karviné, uvidí na pódiu 13 krásných žen, které se publiku představí, nejen formou rozhovoru, ale také ve volném programu. Na závěr nebude chybět promenáda ve společenských šatech.

V hudební části programu se představí karvinská kapela Kiaora a dalším místní mladí zpěváci. Vstupenky na galavečer jsou k dostání v předprodeji v prodejně Agape na náměstí TGM ve Fryštátě.

Stejně jako loni je mediálním partnerem soutěže Miss Karvinsko 2013 Karvinský deník.