Plaza zde vidělo několik očitých svědků, jeho výskyt prověřovala i městská policie.

V sobotu zde hada zahlédla jedna z obyvatelek domu. Pak ho viděli i další lidé. „A opravdu nejde o žádnou legraci," říkají svědci, kteří ale nechtějí zveřejnit svá jména.

„Viděl jsem, jak se plazí podél domu a pak zalezl někde u zdi do prostor pod dlaždicemi. Pokud tady bude třeba celé léto, potravy tu má dost, protože se tady pohybují i potkani," uvedl jeden z nich.

Délka pohybujícího 
se hada odhaduje špatně. „Nám bylo svědkyní sděleno, že jde o plaza dlouhého okolo metru dvacet," řekl zástupce ředitele karvinské městské policie Václav Ožana. Strážníci po telefonickém oznámení kontrolovali okolí domu v úterý, hada ale nezahlédli.

„Mohl mít možná okolo metru padesát, šířka jeho těla byla o něco slabší než tenká mužská paže," řekl Deníku další ze svědků.

Varování před plazem – zejména pro majitele menších psíků, kteří zde chodí venčit – se včera objevilo také na některých sociálních sítích.

Plazi jsou sice plachá zvířata, majitelé psů a koček z okolí by ale měli i tak zůstat ve střehu. Hadi umí také výborně šplhat, je tedy možné, že se může objevovat také ve větvích místních stromů.