VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Havířovský zámek chce udržet kvalitu i po odchodu šéfkuchařů

Havířovští se dočkali. Ve čtvrtek večer Prima odvysílala 15. díl aktuální 6. řady pořadu Ano, šéfe!, tentokrát z městské restaurace havířovského zámku.

7.3.2016
SDÍLEJ:

Darja Tomaniecová a David Ondráček mohli na vitrínku vylepit nálepku s hvězdou od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Foto: Deník/Libor Běčák

Natáčelo se loni v září a při kontrolní návštěvě v listopadu. Ve čtvrtek večer mohli diváci zhlédnout, jak to vše probíhalo. Tvůrci připomněli, že je zaujalo především to, že restaurace, stejně jako celý Hotel Zámek Havířov, provozuje přímo město.

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich i ke svému údivu stvrdil, že zámečtí udělali kus práce a udělil jim jednu svou hvězdu.


Zámek v Havířově se může pyšnit nálepkou od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha s jednou hvězdou. Tu původní vylepili Darja Tomaniecová s Davidem Ondráčkem 16. 11. 2015 hned při poslední klapce natáčení pořadu Ano, šéfe! Po odvysílání v TV Prima vylepili 4. 3. 2016 novou.  

„Byl to pro nás obrovský risk a zároveň výzva. Víme, že se na zámku v minulosti dělalo spousty věcí špatně, že celkové jméno je pošramoceno. Přesto jsme si řekli, že do toho půjdeme a dáme do toho maximum. Když jsme viděli první polovinu dílu, tak to vypadalo šíleně. Naštěstí závěr se povedl. Jsme si vědomi, že jsme na začátku toho, jak by to mohlo vypadat," řekl jednatel společnosti Zámek Havířov David Ondráček.

Připomenul, že se městská společnost dále vyrovnává s důsledky práce předchozího vedení. „Každý den odkrýváme další a další neřesti, nedávno jsme začali řešit i takové věci jakými jsou špatně nastavené tarify telefonu. Jen pro ilustraci, za 2 pevné linky se platilo ročně téměř 50 tisíc. A to je rok 2016. Ale pracujeme na tom, aby Havířov byl hrdý na Zámek, který je právem považován za jednu z dominant města," dodal Ondráček.

Překopali i menu

I přesto, že na zámku už nepracuje ani jeden z šéfkuchařů, kteří vařili v době natáčení, vedení společnosti tvrdí, že kvalitu jídel a služeb udrží.

„Je překopáno a zjednodušeno celé menu, pracují zde lidé, kteří chtějí pracovat, opravdu vše bylo změněno od základu. Již máme připraveny spousty akcí, na které se mohou hosté těšit. Jak řekl šéfkuchař Pohlreich: ´…česnečka dobrá, z vývaru poskočilo srdce radostí, svíčková je dobře uvařená. Jinak řečeno, poctivě uvařený jídlo. Hospoda je čistá, uklizená, jde vidět, že se tady někdo stará.´ Tato slova nás těší a zároveň zavazují," doplnil Ondráček.

Autor: Libor Běčák

7.3.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Čivava na místě, kam dopadla po vyhození z okna.
3

Kvůli zabité čivavě si Skoupý za Havířov už nekopne

Ilustrační foto.

Cestování do Hlučína komplikuje výluka

Hotel Vlčina ve Frenštátě pod Radhoštěm: skončí chátrání?

Frenštátský hotel Vlčina se možná opět stane vyhledávaným cílem turistů, kongresmanů a třeba i hráčů. Komplex chce koupit skupina Synot.

Hodiny se vrátily na „Alšák“

Třístranné klasické ciferníkové hodiny jsou od úterý zpět na Alšově náměstí v Porubě. Byť už ne jako dříve na jeho severní straně, nýbrž na opačné u nástupní stanice autobusů.

Užili si dovolenou i festivaly. Teď už krajští lídři vyhlížejí volby

/ANKETA, KANDIDÁTKY PRO VOLBY 2017/ Volby do Poslanecké sněmovny se uskuteční 20. a 21. října, do včerejška ale musely strany podat své kandidátky. Kdo jsou lídři v Moravskoslezském kraji a jak v létě nabírali síly do předvolebních soubojů?  

Startuje podzimní TIP liga. Vyhrajte pivo či celosezonní permanentku na Baník!

Kromě klasického tipování o atraktivní ceny si pro vás redakce Moravskoslezského deníku připravila i jednu novinku – soutěž týmů!

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení