Ode dneška začíná sezona v autokempu Olešná. Návštěvníky u přehrady, jejíž hladina po těžbě nánosů pozvolna stoupá, čeká několik změn. První novinkou je hlídání stanů.

„Autokemp není oplocen. Aby se u nás návštěvníci cítili bezpečně a měli zejména v noci klidné spaní, rozhodli jsme se, že autokemp bude hlídat bezpečnostní agentura," uvedla jednatelka městské společnosti Sportplex Michaela Mahrová. Firma, která provozuje aquapark i autokemp na přehradě Olešná, pokračuje také v projektu Ozdravujeme Olešnou.

S tím souvisí další novinka, a tou je omezení parkování aut u stanů na pláži, tedy na travnaté ploše od cyklostezky směrem k vodě. Pro vozy je připraveno parkoviště u recepce autokempu.

Na náměstí Svobody v Místku vyroste nová kašna.
Práce na nové kašně budou pokračovat

Travnatá plocha u vody se podle frýdecko-místeckého magistrátu má stát „oázou" klidu určenou pro relax i bezpečné hry dětí. Na travnaté ploše má navíc rekreanty chránit zdravotně nezávadný postřik proti klíšťatům.

„Nechali jsme ho aplikovat v autokempu i v letním aquaparku," doplnila Michaela Mahrová s tím, že další novinkou je i připravované letní kino na pláži.

Ve středu 19. července se bude v prostorách autokempu promítat film Špunti na vodě.

V Autokempu Olešná je pro karavany připravena a upravena plocha o rozloze zhruba čtyř tisíc metrů čtverečních, což představuje kapacitu zhruba čtyřiceti míst vybavených elektrickými přípojkami. Ke stanování je prostor přibližně dvojnásobné rozlohy, částečně zastíněn stromy. Autokemp Olešná je držitelem Certifikátu Asociace kempů České republiky a je kategorizován jako tříhvězdičkový autokemp.

Ilustrační snímek.
Žena v Paskově nechtěla zaplatit za jízdné, vzteky rozbila dveře autobusu