Opava Příběh ženy, která chodí po opavských restauracích a nikdy svou útratu nezaplatí, má další pokračování. Policie se zdá být bezmocná, a tak si servírky a číšníci pomáhají sami. Navzájem se před podvodnicí varují.

Jak naší redakci řekla servírka z opavské restaurace La Barca na Stříbrném jezeře v Opavě Eliška Oberherrová, o ženě dali vědět rovněž dalším opavským restauracím.

„Vyfotili jsme její občanský průkaz a dali na facebook. Ženě jsem řekla, že jí slibuji, že už se nikde v Opavě nenají. Nepracuji tady proto, abych pak platila za podvodnici, která se mi ještě směje do obličeje,“ podotkla Eliška Oberherrová, která ženu tehdy obsluhovala.

Třiačtyřicetiletá blondýna se sice od incidentu v tamní restauraci už neukázala, její děti tam však prý dále chodí na pláž a na pískoviště.

Servírka Barbora Horská byla jednou z těch, která ženu obsluhovala. Na snímku u stolu, kde podvodnice seděla.
Blondýna dál okrádá opavské restaurace, trest jí asi nehrozí

Věci se daly do pohybu poté, co se o celou kauzu začala opakovaně zajímat naše redakce. V den, kdy vyšel článek, přišel do restaurace jeden z policistů. „Je to tím, že se o tom psalo, jinak by o to neměli zájem. Byl to policista v civilu, chtěl účtenku ženy do spisu a tvrdil, že se to bude řešit dál,“ popisuje servírka.

Naše redakce včera vyrazila do dalších dvou opavských restaurací, a to do Ka-varny a Nové Sladovny, které se nacházejí v Obchodním centru Breda&Weinstein.

„Víme o tom z internetu a facebooku. U baru máme položenou její fotku. Všichni jsme s tím obeznámeni,“ uvedla servírka vrchní směny Jana Sochorová s tím, že podvodnice u nich zatím nebyla.

O ženě pak věděli i v Nové Sladovně. „Fotku nemáme, viděli jsme to na Facebooku,“ potvrdila servírka Martina Horáková.

Případu se budeme i nadále věnovat.

Veronika Schindlerová

Ilustrační foto.
Fantom restaurací: žena utíká bez placení