Maminka

Pro svůj sloh jsem si vybrala osobu, která mi dala život, lásku, soucit a možnost žít v objetí plném citu - moji maminku.

Dneska budu vyprávět o mojí mamince, protože i když si to často úplně neuvědomuji, to ona je můj největší vzor a opora v každé situaci, kterou zatím sama nejsem schopna zvládnout. Je smutným faktem, že existují kolem nás lidé, kteří si svých rodičů neváží a nedokáží ocenit to, co pro ně v životě udělali. Ať už si to připouštíme nebo ne, naši rodiče se nám snaží připravit to nejlepší zázemí, jaké mohou a my bychom jim za to měli být vděčni.

Na druhou stranu najdeme bohužel ve svém okolí také takové děti, které to štěstí mít obětavé rodiče nemají a již od samého počátku svého života se potýkají s nejrůznějšími životními problémy a nástrahami osudu. Já mám to obrovské štěstí, že k nim nepatřím a moc si toho vážím.

Ale teď už zpátky k mojí mamince. Už na první pohled z ní vyzařuje laskavost a radost ze života. Stejně tak upřímně se dokáže radovat z radosti a štěstí jiných, zcela podle zásady "přej a bude ti přáno ", v jejím případě to platí stonásobně. Je ráda, pokud se nám něco podaří a vždy to dokáže náležitě ocenit a ohodnotit, což je pro mě velká motivace k tomu, abych se v životě snažila.

Maminka je menší štíhlé postavy, kterou doplňuje krásná a milá tvář, kterou absolutně ovládá její velký a laskavý úsměv. Její pleť je snědá, má krátké hnědé vlasy a vážně krásné, velké oči, které jsem, myslím, v plné míře zdědila po ní. Často jí to neříkám, ale každodenně obdivuji, jak všechno s klidem a láskou zvládá. Celý život obětovala a podřídila rodině a zdá se, že je přesto-nebo právě proto-velmi šťastná. Má srdce na pravém místě. Můžu za ní přijít s jakýmkoliv problémem a ona mi ochotně poradí a společně ho vždycky vyřešíme. Je velmi trpělivá, avšak nesnese, když jí někdo lže, proto se lhaní raději vyhýbám.Kdykoliv jsem to někdy zkusila, mamka to stejně brzy poznala a mrzelo nás to nakonec obě.

Ráda chodí mezi lidi, proto má mnoho dobrých přátel, kteří to s ní "táhnou" už od dětství. Mamka je velmi starostlivá osoba, možná někdy až příliš, ale já vím, že je to tím, že nás moc miluje a má o nás všechny velkou starost. I když jí to moc často neříkám, mám ji velmi ráda. Ona to ale ví.

Ví, že má milující dceru…

Libuše Oborná, 1A4, Gymnázium Ostrava-Hrabůvka