Na zámku jsou v těchto dnech v netrpělivém očekávání Pohlreichovy kontrolní návštěvy, která má prokázat, zda se městem provozovaná restaurace vydala správným směrem. Vedení muselo udělat několik zásadních změn, včetně personálních. Zdá se, že změny jsou nutné pouze na nižších pozicích, politické vedení městské společnosti totiž zůstává stejné.

Změn bylo tolik, že zámecká restaurace musela na dva dny zavřít. Nebylo totiž dost personálu na obsluhu. V těchto dnech už na zámku pracují noví číšníci a servírky. „Já jsem tady od soboty, ale je nás tady více nových," potvrdil v pondělí dopoledne mladý číšník.

„Vedení společnosti dostalo za úkol, aby to na zámku fungovalo, aby lidé byli spokojení. Jde opravdu o restart," potvrdil hospodářský náměstek havířovského primátora Ivan Bureš.

Jak už Deník informoval, v zámecké kuchyni vaří nový šéfkuchař. Ten původní, který absolvoval televizní natáčení, to po několika dnech „zabalil".

„Já o samotném průběhu natáčení mluvit nemůžu a ani nechci. Za sebe můžu tvrdit, že kuchyně v testu obstála, problémy budou spíše jinde. Lidé to však mohou sami posoudit, až se bude pořad vysílat. V každém případě však na zámku nastala atmosféra, za které já tam už zůstat nemohl. Na zámku jsem přitom dříve pracoval asi šest roků. Pak jsem pracoval jinde, a když mě požádali, abych se vrátil, tak jsem vyhověl a v září nastoupil. Mě mrzí zejména jedna věc a tou je, že jsem nedostal šanci uvařit jídlo z nového jídelního lístku, který jsem sestavil. Všichni o něm věděli," vysvětlil bývalý šéfkuchař Anes Parastatidis.

Nový šéfkuchař už byl v kuchyni v době natáčení s Pohlreichem.

„Ano, v době natáčení dali prostor novému šéfkuchaři, a to bylo záměrné. V pátek při zátěžovém testu dokonce tento muž, kterého jsem neznal, přišel dolů do kuchyně a bavil se s Pohlreichem. To, že budu přeřazen do kuchyně restaurace na radnici, mi dokonce ani pan jednatel nedokázal říci do očí a nechal to za sebe udělat někoho jiného. V tu chvíli mi došlo, že přestože jsem svolil s natáčením pořadu a snažil se, budu to já, na kterého padne veškerá vina za nepodařené věci. S takovými lidmi bych opravdu nemohl dále pracovat, proto jsem dal výpověď," dodal bývalý šéfkuchař.