Od tohoto víkendu mohou turisté z Ostravy nebo Nového Jičína i s jízdními koly využít na cestu za krásami Beskyd cyklobusy Arriva. Dvě linky budou od soboty jezdit o víkendech a svátcích, na dobu letních prázdnin k nim přibydou spoje i ve všední dny. Cyklobusy směrem do Beskyd vyjíždějí vždy ráno a večer přivážejí výletníky zpátky do města.

Beskydské cyklobusy vybavené speciálním přívěsem s kapacitou až 35 kol jsou v provozu už od roku 2004.

Lysá hora je pro turisty lákavá v každém ročním období.
Na Lysou horu se půjde zase s průvodcem

„V letošní sezoně dochází k významné změně trasy u cyklobusu z Ostravy, který bude z Bumbálky pokračovat do Velkých Karlovic a dále přes Soláň do Prostřední Bečvy. Cykloturistům z Ostravy, Frýdku-Místku či Ostravice se tak nově zpřístupní atraktivní oblast Velkých Karlovic s hustou sítí značených cyklotras. Každou sezonu registrujeme rostoucí zájem o naše cyklobusy, proto všem doporučujeme rezervaci míst předem on-line," řekla ředitelka Arrivy Morava Pavla Struhalová.

Autobusy se speciálními přívěsy pro kola dopraví cestující do cyklisty vyhledávaných údolí Ostravice a Bečvy. Cesta cyklobusem z Ostravy až na tratě pro horská kola v Bílé trvá 1 hodinu a 25 minut, z Frýdku-Místku necelou hodinu. Ke klasické jízdence cestující připlatí za přepravu kola 15 korun, u elektrokola 25 korun. Linka z Ostravy do Beskyd vyráží ráno v 7.30 a vrací se z Prostřední Bečvy v 16.15 hodin. Linka z Nového Jičína jede v 7.40 a na zpáteční cestu vyráží v 16.30 z Bílé. Sezona beskydských cyklobusů letos skončí 10. září.

Ilustrační foto.
Zaplatit jízdenku kartou bude možné i v třinecké městské hromadné dopravě