Zástupci golfového areálu Golf & Ski Resort Ostravice představili nové konkrétní rozvojové plány s objemem investic 68,8 milionu korun. Mnohamilionová investice bude využita k dobudování zimního běžeckého areálu s parametry nejvyšší třídy FIS a také sportovně-technického zázemí pro aktivity, které v ostravickém areálu probíhají.

Vedení resortu včera představilo projekt nového zázemí. „Časově nejnáročnější je výstavba velkého sportovního klubu, protože je to poměrně velká stavba. Podle smlouvy bychom to ale měli stihnout během osmi měsíců,“ prozradil Otakar Albrecht, majoritní vlastník resortu.

„Rádi bychom začali s výstavbou v létě a ukončili ji v dubnu nebo začátkem května příštího roku,“ doplnil. Objekt je podle projektového manažera, Michala Bambucha, situován do terénu tak, aby v žádném případě nenarušoval své okolí a aby návštěvníci restaurace a kongresového sálu měli velmi příjemný pohled do okolí.

Změny čeká také trať pro příznivce běžeckého lyžování.„Co se týče běžecké trati, tu bychom měli rádi hotovu co nejdříve,“ podotkl Otakar Albrecht s tím, že by se využívala už následující zimní sezonu. Trať bude navíc nově zasněžována a osvětlována. „Počítáme s tím, že areál bude v provozu denně do 21 hodin, a umožní tak lidem regeneraci a sportovní vyžití i po práci,“ řekl manažer projektu lyžování Luděk Rousek.

Kromě zlepšení služeb, je cílem areálu mimo jiné vybudovat zázemí vhodné pro pořádání světových soutěží v běhu na lyžích. Podle názoru vedení pro to má areál zatím veškeré předpoklady. Provoz Golf & Ski Resortu Ostravice, který třikrát po sobě získal v internetové anketě prestižní ocenění Nejlepší hřiště Česka, byl zahájen v roce 2008. Za tu dobu si vybudoval jedinečnou pověst, o čemž vypovídá fakt, že je stále více vyhledáván zahraniční klientelou.

„V loňské sezoně prošlo areálem pod Lysou horou rekordních jedenáct a půl tisíce hráčů. My nyní usilujeme i o ty zahraniční, kteří mají zájem o vícedenní pobyt a čerpání většího objemu služeb,“ uzavřel Daniel Kollár.

PATRICIE KULIGOVÁ