Pro děti bude připravena pohádková trasa, na níž potkají známé hrdiny večerníčkových seriálů. Vyzkouší si mj., jestli skáčou lépe než Bob a Bobek, víle Amálce pomohou s květinovým věnečkem, Krakonošovi zase s hledáním zatoulané sojky a Makové panence se sbíráním rozkutálených korálků, čeká je vaření čarodějného lektvaru či pletení pentliček s vodníkem a na závěr se mohou na památku vyfotit s Maxipsem Fíkem a Ájou.

Cestou budou děti také vyplňovat jednoduchou křížovku, k níž jim nápovědu dají večerníčkové postavičky na jednotlivých zastaveních. Za správně vyplněnou křížovku obdrží v cíli dárek.

Připraven bude i doprovodný program, mj. ukázka práce záchranářů (hasiči, policie, horská služba), jízda zručnosti s BESIPem, hrací koutek stolních her Mindok, hrací zóna s fotokoutkem Maxipsa Fíka, skákací býk či projížďky na koni. Na závěr mohou děti vyhrát v tombole dárky od partnerů v čele s hlavní výhrou - metrovou plyšovou sovou Kulíškem, hlavním hrdinou oblíbené Kulíškovy naučné stezky.

Registrace na pohádkový les probíhá od 9:30 do 12:00 v hotelu Galik, kde mohou návštěvníci využít k občerstvení restauraci s dětským koutkem, bowlingem a venkovní terasou.

Akce se koná za každého počasí.

Po skončení programu si mohou rodiče s dětmi užít v Resortu Valachy další zábavu. Jen 300 metrů od Galiku je od června nově otevřen dětský zábavní park Razulák s venkovními atrakcemi – kuličkodráhou, lanáčkem, aquazorbingem, skluzavkami, šlapacími autíčky, trampolínou a obřím pískovištěm. V blízkém hotelu Horal je možné zajít za koupáním do termálních bazénů Wellness Horal nebo vyrazit na výlet po Kulíškově naučné stezce, starší děti jistě pobaví projížďky na segway.

Více informací: www.valachy.cz/valachy-detem