Parním vlakem z Olomouce do Jeseníku cestovalo panstvo z éry rakousko-uherské monarchie v čele s párem, který představoval zakladatele zdejších lázní Vincenze Priessnitze a jeho manželku Sofii.

Po příjezdu na jesenické nádraží vystoupali do areálu na kopci Gräfenberg, kde spolu se zástupci kraje, lázní a města zahájili jubilejní 170. lázeňskou sezonu.

„Jsem rád, že počet lázeňských hostů stoupá a díky tomu roste i počet návštěvníků Jeseníku," řekl starosta města Jeseníku Adam Kalous.

Lázně v minulých letech investovaly velké částky do revitalizace svého areálu. Zvelebovat jej budou i letos. „V prostoru před Sanatoriem Priessnitz připravujeme novou dlažební a zahradní úpravu. To je asi nejvýznamnější investice letošního roku, kterou uvidí všichni návštěvníci," řekl předseda představenstva Priessnitzových léčebných lázní Michal Gaube.

Město Jeseník zase nechá vyměnit část veřejného osvětlení podél tenisových kurtů. Návštěvu lázní si tuto sezonu nenechejte ujít.

Cesta vlakem z Krnova do Olomouce dnes trvá téměř dvě hodiny. Může ji zkrátit modernizace a elektrifikace? To má prověřit studie proveditelnosti.
Zkrátí modernizace trati cestu do Olomouce?