Záběry z krádeže zveřejnila policie ve čtvrtek. Mladý muž bílé pleti a mohutnější postavy tam oslovuje prodavačku a společně pak přecházejí do jiné části prodejny. „Tuto příležitost využil lapka, který vzal vystavený přístroj a schoval ho do tašky. Nato z prodejny muži postupně odešli," dodala ke čtvrtečním záběrům policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Policie pak požádala veřejnost o pomoc se ztotožněním obou mužů. „V tu chvíli nikdo nemohl vědět, zda se například oba muži náhodou neznají. Navíc druhý muž mohl k osobě zloděje podat i cenné svědectví," vysvětlila včera policejní mluvčí.

Muž, který se na videu baví s prodavačkou, nemá se zlodějem ani jeho počínáním opravdu nic společného. „V pátek se sám přihlásil na policii a vše vysvětlil," dodala pro Deník policejní mluvčí.

Po samotném zloději z prodejny policie samozřejmě pátrá dál. „Jakékoli informace, které by vedly k identifikaci neznámého muže, přijmou policisté na telefonním čísle 974 734 651. K dispozici je i bezplatná linka 158," dodala mluvčí policie. 

Zdroj: Policie ČR