Krátce před 11 hodinou vešli dva neznámí muži na poštu, jeden z nich namířil na zúčastněné pistoli, druhý přelezl přepážku a dostal se tak až k zaměstnankyni. Od té násilím získal přes deset tisíc korun. Žena se bránila a díky jejímu snažení se podezřelému nepodařilo odnést všechny bankovky. Poté, co se zmocnil peněz, ujeli spolu s komplicem z místa činu na horských kolech.

První muž (s pistolí) je pravděpodobně ve věku kolem 30 až 35 let, střední postavy, vysoké asi 180 cm. Měl nasazenou světlomodrou kšiltovku a sluneční brýle. Oblečen byl do světlomodrých riflových kalhot a bílé mikiny Adidas s límečkem, pod kterou měl zelené triko, na nohou měl obuty tmavé sportovní boty. Druhý neznámý je muž ve věku kolem 30 let, mohutné postavy, vysoký asi 180 až 185 cm. Oblečený byl do sportovní bundy modrobílé barvy, tmavě modrých riflí. I tento muž měl kšiltovku, tentokrát zelenou a přes obličej byl maskován pravděpodobně šátkem. Obutý byl do černých polobotek a nesl černý vak.

V době loupeže byla na poště i žena se dvěma dětmi a další dva zákazníci – žena a muž, kterého se však zatím nepodařilo identifikovat.

Policie žádá každého, kdo by mohl mít užitečné informace vedoucí k nalezení obou mužů, aby volali linku 158 nebo přímo kriminalisty na čísle 724 205 326.

Lucie Pniaczková

O případu Deník informoval v článku: VIDEO: Policie hledá svědky ozbrojeného přepadení pošty v Porubě