„Její stav je velmi vážný, je napojena na umělou plicní ventilaci a umělou ledvinu," uvedla mluvčí zdravotnického nemocnice Radmila Fleischerová. Dodala, že ženě je podáván norský lék fomepizol, šetrný a účinný protijed. Podle Fleischerové byla u pacientky hodnota metylalkoholu v krvi vysoká a vývoj jejího zdravotního stavu tak nyní nelze odhadnout.

Ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková ve čtvrtek řekla, že policie zdroj jedovatého alkoholu zatím nezná. Kvůli zdravotnímu stavu ženu dosud ani nemohla vyslechnout. V její domácnosti však objevila několik litrů nekolkovaného alkoholu bez etiket, byly to zásoby staré několik měsíců. Alkohol policie poslala na expertizu, její výsledky však zatím nezná. Také proto kromě možnosti, že se žena otrávila alkoholem z domácích zásob, stále prověřuje i variantu, že závadný alkohol mohla vypít někde venku.

Podle dosud zjištěných informací policie žena popíjela i s několika dalšími lidmi. Policisté už je kontaktovali, zdravotní problémy se u nich zatím neobjevily. Policisté v této souvislosti znovu vyzývají, aby lidé při konzumaci alkoholu byli opatrní a vyhnuli se například dopíjení starých zásob nebo pití alkoholu neznámého původu, které nejsou řádně označeny kolky.

Metanolová aféra vypukla loni na začátku září. Kvůli otrávenému alkoholu zemřely čtyři desítky lidí. Poškozených, tedy lidí, kteří požili otrávený alkohol, je víc než 120. Policie ve věci stíhá přibližně sedm desítek lidí. Většina z nich byla obviněna z ohrožování zdraví závadnými potravinami. Letošní otravy metanolem už bude policie vyšetřovat zvlášť mimo hlavní část kauzy.