Dvaatřicetiletá žena z Ostravy, jež podle policie Pachmana pronásledovala, v pondělí stanula před Okresním soudem v Ostravě. Je obžalována z nebezpečného pronásledování. Hrozí jí až rok vězení. U soudu využila svého práva a odmítla vypovídat.

Zpěvák dostával stovky textových zpráv z SMS bran a e-mailů ze skrytých IP adres. Bylo mu také vyhrožováno ublížením na zdraví a dokonce i smrtí. Hrozby směřovaly i vůči rodině. Na sociálních sítích vznikaly jeho falešné profily. Během svých turné i jiných cest mu přicházely vzkazy o tom, že je pod trvalou kontrolou, a že na příslušném místě „chcípne".

Pachman dlouho nevěděl, kdo jej terorizuje. První tři roky vše mlčky snášel. Věřil, že dříve či později dotyčný přestane. Nakonec se ale obrátil na policii. Stalo se tak poté, co tehdy neznámý stalker vnikl do počítače a ukradl mu hesla. Pachman měl sice určité podezření, že by mohlo jít o dvaatřicetiletou ženu, z Ostravy, důkaz mu však scházely. „Psali jsme si, naše korespondence byla zpočátku korektní," řekl Pachman.

„Tři roky jsem o stalkingu mlčel a věřil jsem, že útoky na mou osobu ustanou. Policii České republiky jsem se rozhodl kontaktovat v období, které pro mne bylo psychicky nejnáročnějším a téměř neúnosným. Mezi dubnem a červnem loňského roku mi tato osoba neoprávněně vstoupila do mého počítače, několikrát mi odcizila hesla k mým e-mailovým schránkám i profilům na sociálních sítích a stáhla si mimo jiné i mé, v té době ještě nevydané, knihy," řekl Pachman, podle kterého mu vniknutí do počítače způsobilo velké problémy.

Trestní oznámení

Policie případ vyšetřovala několik měsíců. Tři čtvrtě roku po podání trestného oznámení se Pachman dozvěděl, že ze stalkingu je skutečně podezřelé dvaatřicetiletá fanynka z Ostravy, která pravidelně chodila na jeho koncerty a někdy mu z nich posílala amatérské záznamy.

Obžalovaná žena nakonec před soudem prohlásila, že svého jednání lituje. „Je mi to líto," prohlásila. Zároveň však odmítla, že by Pachmana pronásledovala od roku 2009. Hanlivé a urážlivé e-maily mu prý začala psát až na jaře 2012, když s ní zpěvák přerušil všechny kontakty. „Naštvalo mě to," řekla fanynka.

Hlavní líčení bylo odročeno na druhou polovinu května. Z jednání se totiž omluvil soudní znalec – počítačový expert.

#flash|https://g.denik.cz/72/f9/denik-tisk.swf|500|115|denik_tisk#
Více o tématu se dočtete v tištěné nebo elektronické verzi Deníku