Z výtržnictví se bude zodpovídat brněnský fanda (26 let), který se během zápasu v sektoru hostí obnažil a téměř nahý poskakoval mezi Brňany.

„Kalhoty včetně spodního prádla si sundal pod kolena. S obnaženými hýžděmi i pohlavním údem pak poskakoval v sektoru s brněnskými fanoušky," popsala nechutnou podívanou mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Muž byl notně opilý. Orientační dechová zkouška ukázala hodnotu1,8 promile alkoholu.

Brněnský příznivec po vystřízlivění uvedl, že jednal v euforii a je mu líto, co udělat. Prý si neuvědomil, že na zápas mohli přijít i rodiče s malými dětmi. Podle svých slov chtěl jen pobavit fanoušky a také se zviditelnit, což se mu nakonec skutečně podařilo. Za chvilku slávy mu ale hrozí až dva roky vězení.

Po policistech házel kamení

Potíže čekají i pětadvacetiletého muže, který hodil kámen po policistech. Vše začalo ve chvíli, kdy v podvečerních hodinách procházel kolem ochránců zákona. „Pokřikoval vulgarismy a komentoval sobotní útoky vůči policistům při protestech," řekla Holčáková. Muž se netajil sympatiemi k těm, kteří v sobotu po policistech metali různé věci. Pak se sehnul pro kámen a naznačil hození. Následovalo policejní varování. Muž poslechl a pokračoval v chůzi. Poté se ale otočil a kámen hodil do míst, kde stáli policisté. I když se dal okamžitě na útěk, byl záhy zadržen. Ke zranění ani škodě nedošlo. Díky tomu jej čeká pouze přestupkové řízení, v němž mu hrozí několikatisícová pokuta.

Kromě těchto dvou výtečníků skončili v rukou policie i zdrogovaní příznivci Baníku, kteří po zápase u Bravantic několika auty najížděli na policejní vůz v civilním provedení. Auto vytlačovali a vybržďovali. Stíhací jízdu ukončil až varovný policejní výstřel. Policisté zajistili osádku jednoho z vozů. Tvořilo ji pět osob.

Podle informací policie jde o příznivce Baníku. Někteří byli pod vlivem drog - více zde: Na dálnici se střílelo. Zfetovaní baníkovci blokovali policisty.