Operace devítiletého chlapce, který utrpěl přisobotním podvečerním útoku nožem nejvážnější zranění a jehož stav byl nejhorší, trvala několik hodin. Aktuálnízpávy zní tak, že se jeho stav mírně zlepšil a podle informací, které má Deník k dispozici, je už mimo ohrožení života. Jeho stav ale zůstává vážný.

„Ke zraněným vyjely postupně dvě zdravotnické posádky, posádka rendez-vouz a posádka rychlé lékařské pomoci s lékaři. První hlášení převzalo Centrum tísňového volání krátce po půl šesté s tím, že na ulici Svazácké se na ulici nachází dítě s bodným poraněním. Záchranáři byli na místě během pěti minut a ošetřili čtrnáctiletého chlapce, který utrpěl bodné poranění v oblasti zad a horní končetiny.

Pacient byl předán na traumatologickou ambulanci Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy. Před šestou hodinou byl záchranné službě nahlášen další zraněný, a to na ulici P. Lumumby. Chlapec, podle informací záchranářů ve věku asi devíti let, byl těžce zraněn a v ohrožení života. Při příjezdu lékaře bylo dítě při vědomí, avšak se známkami šokového stavu.

Lékař u něj zjistil vícečetná bodná zranění, a to v oblasti krku, horní končetiny, břicha a pánve. Malý pacient musel být uveden do umělého spánku, zaintubován a připojen k umělé plicní ventilaci. Posádka jej ve vážném stavu transportovala na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ upřesnil mluvčí záchranářů.

Podle něj další posádka záchranné služby vyjížděla pět minut po osmnácté hodině, a to opět na ulici P. Lumumby. Ošetřen byl třináctiletý chlapec s bodným poraněním v oblasti hrudníku. „Dítě bylo při vědomí a posádka pacienta po ošetření předala na urgentní příjem Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy,“ dodal Humpl.Ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková na dotaz uvedla, že k útokům došlo v době od 17.30 do 18.00 hodin.

„Ostravští policisté prověřují okolnosti skutku, při němž byly zraněny tři nezletilé osoby ve věku od devíti do patnácti let. Policisté provádí úkony trestního řízení, ohledání místa činu, zjišťují svědky, vyslýchají první osoby. Vzhledem k charakteru události nás čeká i v příštích hodinách množství dalších prováděných úkonů. V tuto chvíli nelze další informace s ohledem na probíhající prověřování specifikovat. Předpokládám, že další informace bude reálné zveřejnit nejdřív v neděli," dodala Holčáková.

Podle zpráv, které kriminalisté stále nepotvrdili, měli být útočníky dva mladiství, kteří byli zadrženi krátce po činu.