Předložil doklad a po ženě za pultem požadoval příslušné dokumenty. Počínal si naprosto suverénně. Nakonec objevil údajný prohřešek, za který uložil pokutu ve výši tisíc korun. Žena sankci na místě zaplatila. Vzápětí kontaktovala provozovatele. Ten pojal podezření, že něco není v pořádku a informoval policii.

Petr Kramný.
K ostravskému soudu dorazilo rozhodnutí o dovolání Petra Kramného

Ochránce zákona, který dostal případ na starost, se telefonicky spojil s prodavačkou. V té chvíli se v obchodě znovu objevil falešný kontrolor a požadoval další pokutu. Žena předstírala, že mluví s provozovatelem. Do telefonu uvedla, že se kontrolor vrátil a při dalším zkoumání objevil nové nedostatky, za které je nutné uhradit pokutu.

„Muž samozřejmě netušil, že žena hovoří s policistou. Mezitím se hlídka přesunula k provozovně. Vůz zaparkovala tak, aby nebyla naslouchajícím ,kontrolorem´ spatřena a on tak nezjistil, s kým žena skutečně telefonát vede,“ popsala situaci mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková s tím, že když se policisté objevili v obchodě, dotyčný na jejich pokyny nereagoval a snažil se odejít. „Byl zadržen a eskortován na obvodní oddělení policie Ostrava-Poruba 1,“ doplnila Holčáková.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že má na svědomí další tři případy. Činil se od konce března. Prokazoval se vlastnoručně vyrobeným průkazem. Inspirací mu prý byly podobné případy, o kterých se dočetl na internetu. Za trestné činy padělání a pozměnění veřejné listiny, přisvojení pravomoci úřadu a poškození cizích práv mu hrozí až tři roky vězení.

Úspěšnému podnikateli Radomíru Prusovi hrozí pět až deset let vězení.
Radomír Prus u soudu. Po 3 letech na Seychelách děkoval za zrušení zatykače