Údajný kontrolor vyčkává, až v prodejně není žádný zákazník. Poté předloží doklad a suverénním způsobem požádá o předložení nejrůznějších dokladů. Pokud mu ale někdo řekne, ať klidně dělá svou práci, vycítí potíže a odejde.

Upozornění na sebevědomého muže se objevilo na sociálních sítích. „Navštívil nás falešný kontrolor ČOI. V centru Ostravy máme prodejničku. Před polednem vešel pán, dlouze se rozhlížel a prohlížel zboží. Až odešli zákazníci, tak vytáhl z kapsy peněženku. V ní měl pod folií zasunutou průkazku ČOI. Nevím, jestli byla platná, vůbec nevím, jak má taková průkazka vypadat,“ uvedla žena na sociální síti s tím, že dotyčný vystupoval suverénně. „Chtěl po prodavačce předložit pracovní smlouvy, živnosťák,“ dodala.

Prodavačka naštěstí zavolala majitelce. „Já jsem panu kontrolorovi vzkázala, ať na mě počká. Nezdál se mi už na první pohled. Dokonce mi nabídl, že když mu něco dám, že ani kontrolu nezahájí, a že když ji zahájí, tak určitě budu platit na úřadě pokutu,“ doplnila podnikatelka, která se však nezalekla.

„Jsem odvážná ženská a něco mám už za ty roky za sebou. Řekla jsem mu tedy, ať kontroluje a sepisuje, pokud má co. Šel do auta pro papíry a už se neukázal,“ uzavřela žena. S podobnými zkušenostmi se na sociální síti přidali i další uživatelé, kteří jej označili za člověka „drzého jako opice“.

Asistenti přepravy dbají na dodržování přepravních podmínek.
Kdo nemá platnou jízdenku, ať si vystoupí. Cože?!

DOPADENÍ

V první polovině dubna policisté informovali o dopadení falešného kontrolora, který v různých provozovnách ukládal pokuty. Osmadvacetiletý muž naposledy navštívil obchod v Ostravě-Porubě. Předložil doklad a po ženě za pultem požadoval příslušné dokumenty. Počínal si naprosto suverénně. Nakonec objevil údajný prohřešek, za který uložil pokutu ve výši tisíc korun. Žena sankci na místě zaplatila. Vzápětí kontaktovala provozovatele. Ten pojal podezření, že něco není v pořádku a informoval policii. Muže se záhy podařilo zadržet. Při vyšetřování vyšlo najevo, že má na svědomí i další tři činy. Prokazoval se vlastnoručně vyrobeným průkazem. Inspirací mu prý byly podobné případy, o kterých se dočetl na internetu.

Zda nyní v Ostravě řádí nový podvodník, nebo se dříve zadržený muž znovu pustil na dráhu zločinu, není zatím jasné.

Poznáte muže na záznamu z bezpečnostní kamery?
Kamery zachytily brutální útok. Muž se poznal a sám kontaktoval policii