Své spory se razantním způsobem rozhodly vyřešit dvě ženy bydlící v domě v Ostravě-Hrabůvce. Kromě silných slov došlo i na vidličky a nože. Na místě zasahovali strážníci.

Po jejich příjezdu na místo stála před vchodem do domu žena, která měla drobnou ranku nad okem a tvrdila, že už je všechno vyřešené a můžou odjet.

Hlídka městské policie však trvala na vysvětlení celé události.

„Dotyčná jim vypověděla, že se pohádala se svou kamarádkou žijící ve společné domácnosti, ale již vše urovnaly," uvedla mluvčí městské policie Jana Urbaníková.

Strážníci však i přesto chtěli mluvit i s druhou z žen. Ta na ně v té chvíli už volala z prvního patra, ať jdou nahoru, že jim vše vysvětlí.

U slov nezůstalo

Hádka údajně začala urážkami, ale u těch nezůstalo a po chvíli došlo i na fyzické napadení. Tomu se jednatřicetiletá žena bránila vidličkou, kterou svou stejně starou spolubydlící zranila nad levým okem. Ta si v zápětí vzala nůž s čepelí dlouhou pětatřicet centimetrů a dvakrát bodla svou kamarádku do levé hýždě. Poté nůž odložila do dřezu v kuchyni, kde ho hlídka následně našla.

Při příchodu strážníků do bytu rány už nekrvácely, ale koberec a prostěradlo na posteli byly celé od krve. I přesto však bodná zranění ženě ošetřil lékař.

V celé události pravděpodobně sehrál svou roli i alkohol. „Orientační dechová zkouška u podezřelé ženy vykázala hodnotu přesahující 1,7 promile alkoholu," informovala mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Podezřelá odmítla vypovídat a strážníci ji předali přivolaným policistům. Nyní jí za přečin ublížení na zdraví hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. (vez)