V nemocnici mezitím přijali nové pacienty.

„V pondělí před půlnocí jsme přijali jednačtyřiceti­letého muže z Výškovic, který měl v krvi přes jednu promile metanolu a žádný etanol," sdělil mluvčí ostravské městské nemocnice Jiří Maléř. Doplnil, že lékaři pacientovi podali norský lék Fomepizol a připojili ho na umělou ledvinu.

„Stav muže se zlepšil. Probral se a začal komunikovat. Výsledky posledního rozboru ukázaly, že v krvi už nemá téměř žádný metanol," sdělil dále Maléř. Další dvě balení léku Fomepizol putovaly z ostravské nemocnice do Frýdku-Místku a pět balení do Havířova.

„V úterý dopoledne jsme poslali auto do Prahy pro dalších deset balení fomezipolu. V péči lékařů Městské nemocnice Ostrava zůstává i muž, který byl na začátku minulého týdne přivezen z Bohumína.

„Několik dní byl v bezvědomí a připojen na plicní ventilaci. V průběhu víkendu se pacient probral, je dezorientovaný a neklidný, ale občas s lékaři komunikuje," uvedl Maléř. Zda bude mít muž trvalé následky, se podle Maléře zatím říci nedá.

Další informace o hospitalizovaných v nemocnicích kraje najdete zde: Kraj má další případy otravy metanolem. Všechny nekončí jen tragicky