Ta se počátkem roku 2015 ocitla v tíživé finanční situaci a přijala Juraškovu nabídku na dočasné ubytování v jeho bytě.

Předem si domluvili pravidla soužití. Žena měla mít zajištěno absolutní soukromí. Juraška ale dohody začal porušovat. Žalobce uvedl, že si na nájemkyni začal činit nárok.

Prý se snažil o intimní sblížení, kontroloval, co dělá, nadával jí a vyhrožoval. Podle rozsudku ji také urážel a ponižoval. Peklo trvalo dva měsíce. Žena se také stala terčem fyzických útoků.

ČTĚTE TAKÉ: Zdravotní sestra kradla a prodávala léky. Hrozí jí až osm let vězení

„Ve dvou případech jeho agresivita přerostla v razantní útok,“ konstatoval při zdůvodnění rozsudku předseda senátu. Výsledkem byla různá zranění, mimo jiné pohmožděniny nebo sériová zlomenina žeber.

Při druhém napadení ji bil taškou s nářadím po celém těle. Žena se pokusila utéct z bytu, Juraška ji ale na chodbě domu dostihl a za nohy odtáhl zpět. S útokem přestal až poté, co mu slíbila, že už neuteče a udělá, co bude chtít.

Kromě toho ji podle obžaloby varoval před tím, aby něco oznámila nebo vyhledala lékařskou pomoc. Prý jí připomenul, že kdysi své expřítelkyni rozbil hlavu.

Žena proto nikomu nic neřekla. Vše vyšlo najevo až v nemocnici, kde skončila po akutních problémech. Vyšetření mimo jiné ukázalo zlomeniny žeber. Případem se poté začala zabývat policie.

Juraška byl uznán vinným hned ze tří trestných činů, a to z pokusu o těžké ublížení na zdraví, týrání osoby žijící ve společném obydlí a vydírání.

Verdikt není pravomocný. Státní zástupkyně i Juraška si nechali lhůtu k vyjádření. Pokud se někdo odvolá, bude mít konečné slovo Krajský soud v Ostravě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bartovice řekly kasinu jednohlasné „ne"