Případem muže, který podle obžaloby strčil z okna svou družku, se včera začal zabývat Krajský soud v Ostravě. Žena jako zázrakem pád z pětimetrové výšky přežila.

Drama se odehrálo v lednu letošního roku v Orlové. Čin má mít na svědomí jedenadvacetiletý Daniel Fizer z Orlové.

Dočtete se také už v dnešním tištěném vydání Deníku.

Státní zástupce tvrdí, že družku (22 let) přinutil vystoupit na parapet a pak do ní strčil. Žena spadla z přibližně pětimetrové výšky. Naštěstí dopadla na nohy a výsledkem byla „pouze" zlomenina nohy. Podle znalců může oběť mluvit o velkém štěstí. Kdyby spadla například na hlavu, mohly být následky podstatně závažnější.

„Činu předcházela jakási vzrušená výměna názorů mezi obžalovaným a jeho družkou," řekl státní zástupce Vít Legerský s tím, že žárlivý Fizer se chtěl od ženy dozvědět, zda mu byla nevěrná. V té chvíli držel v ruce jejich malou dceru.

„Družku pod různými pohrůžkami, které se týkaly jí i dcerky, donutil vylézt na okenní parapet. Volnou rukou ji poté strčil," popsal situaci Legerský s tím, že žena dopadla z výšky pěti metrů na zmrzlou půdu a zlomila si nohu.

„Při dopadu na jinou část těla jí hrozila fatální zranění neslučitelná se životem," doplnil státní zástupce.

Podle žaloby navíc Fizer zraněné družce vyhrožoval. Prý se jí snažil přimět k tomu, aby uvedla, že vypadla při umývání okna. Údajně jí řekl, že pokud něco oznámí, po návratu z vězení se jí pomstí. „Že ji zmrzačí a zdechne mu pod rukama," přiblížil výhrůžky Legerský.

Fizer během úterního jednání odmítl vypovídat. Při dřívějším policejním výslechu ale vinu popřel. Odmítl, že by do družky strčil. Prý ji pouze řekl, aby nakojila plačící dceru. V té chvíli družka myla okna. „Otočila se ke mně a zařvala na mě: ,To mám uklízet jednou rukou?´ Pak mi zmizela před očima. Vypadla z toho okna," vypověděl Fizer.

Hlavní líčení je plánováno do čtvrtka. Zda padne rozsudek, není zatím jasné. Fizer je obžalován z pokusu o vraždu a vydírání. Hrozí mu deset až osmnáct let vězení.