Takové dilema řešil tento týden devatenáctiletý mladík z Ostravy, který se nepohodl svou přítelkyní. Nakonec ke svému neštěstí zvolil druhou variantu. Může skončit ve vězení.

„Muž v časných ranních hodinách opakovanými kopy nohou rozbil celkem pět skleněných tabulí na zastávce městské hromadné dopravy v Ostravě. Na základě oznámení na tísňovou linku 158 byl muž na místě zadržen policisty oddělení hlídkové služby. Doznal se. Jako důvod svého jednání uvedl vztahový problém s partnerkou,“ popsal situaci Richard Palát z ostravské policie.

Vandalismus stojí DPO každoročně přes pět a půl milionu korun plus další náklady na jeho odstranění. Nejčastějšími prohřešky jsou sprejerství a poničená či rozbitá skla.
Ostravu trápí vandalové v MHD. Odměnou za dopadení bude až roční jízdenka

Mladík se poté ochráncům zákona svěřil i s tím, jaké dilema řešil. „Uvažoval, zda rozbít svůj mobilní telefon nebo skleněné tabule, přičemž usoudil, že telefonu by mu bylo líto,“ řekl Palát.

Celková škoda byla vyčíslena na patnáct tisíc korun. Muž je obviněn z trestného činu poškození cizí věci. Hrozí mu až rok vězení.

DO ŽALÁŘE!

Podobné případy nejsou bohužel nijak výjimečné. Lidé si na zastávkách vybíjejí vztek a frustraci. Nedávno Okresní soud v Ostravě poslal na jedenáct měsíců za mříže třiadvacetiletého mladíka z Ostravy, který vloni v Ostravě mimo jiné poničil několik tramvajových zastávek. Stala se to v květnu v Ostravě-Vítkovicích. Řidič tramvaje muže po půlnoci vykázal z vozu.

Takovou spoušť způsobil vloni v květnu mladík, který si v těchto dnech od soudu vysloužil jedenáctiměsíční vězení. Zdroj: MP Ostrava

Naštvaný pasažér si poté vybil zlost na zastávkách. O vandalově počínání se prostřednictvím tísňové linky dozvěděli strážníci, kteří ihned vyrazili na místo. Nikoho však nezastihli, našli pouze rozbitou boční skleněnou výplň přístřešku, zdemolované byly i další zastávky. Díky podrobnému popisu se mladíka záhy podařilo vypátrat. Škoda přesáhla šedesát tisíc korun. Podobných výtržností se muž dopustil i v minulosti. Jedenáctiměsíční trest je pravomocný.

Policejní obchod v Ostravě.
V Ostravě otevřeli první policejní obchod v České republice