Ke zločinu došlo 31. prosince kolem 18.50 hodin v Ostravě-Martinově. Oběť cestovala v prvním voze tramvajové soupravy na lince číslo č. 4. Nastoupila na zastávce Dům energetiky v Mariánských Horách. Do stejné tramvaje na zastávce Svinovské mosty nebo u obchodního centra Tesco nastoupil i muž.

Během cesty se s ženou, která si četla, snažil navázat kontakt. Cestující pak vystoupila v Ostravě-Martinově na zastávce Dílny DP v Martinovské ulici. Spolu s ní vystoupil i násilník. Další pasažéři tramvaje pokračovali v jízdě.

„Žena šla ve směru k ulici Josefa Skupy. Muž se s ní snažil opakovaně navázat kontakt, leč marně. Žena ve spěchu a snaze uniknout upadla. Této situace využil podezřelý, začal ji škrtit a došlo k sexuálním praktikám," uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková s tím, že oběti se později při obranném hmatu podařilo zasáhnout útočníkovy oči.

Vymanila se z jeho sevření a utekla. Policii přivolal personál restaurace, kam se ukryla. Násilník jí způsobil lehčí zranění, navíc jí ukradl kabelku. Celková škoda byla vyčíslena na patnáct tisíc korun.

„Jde o muže vysokého asi 180 centimetrů ve věku zhruba třicet až pětatřicet let. Je štíhlý, krátkých tmavohnědých nakrátko střižených vlasů. Oblečen byl do tmavé bundy s kapucí. V tramvaji číslo 4 mělo spolu se ženou a podezřelým cestovat zhruba patnáct lidí," dodala Holčáková. Svědci mohou volat na linku 158.