Po zadržení o sobě hrdě prohlásil, že je jedním z posledních klasických kapsářů ctících pravidlo, že vůči obětem nesmí být použito násilí. „Jakékoliv násilí zavrhuji," prohlásil muž po zadržení.

Policisté mu zatím prokázali šestnáct případů. „Dopustil se kapesních krádeží v prostředcích hromadné dopravy na území města Ostravy. Využil nepozornosti cestujících a z kapes kalhot, tašek a kabelek jim vzal nejen peníze, ale i mobilní telefony různých značek, osobní doklady a platební karty. Ve dvou případech se mu podařilo zneužít platební karty, a to nákupem věcí v různých obchodních střediscích nebo vybráním finančních prostředků z bankomatu díky přiloženému pinu," uvedl vrchní inspektor ostravské policie Viktor Kašlík. Zloděj byl velmi obezřetný, přesto nakonec skončil v policejní síti.

„Kriminalisté dopadli podezřelého muže na základě operativního prověřování zastaváren, vyhodnocení kamerových záznamů, popisu a dalších zjištěných informací, kterým předcházelo několik cílených bezpečnostních opatření," sdělil bez bližších podrobností Kašlík.

Muž je obviněn z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí mu až tři roky vězení. Celková škoda činí téměř šedesát tisíc korun.

Na dopadeného muže kriminalisté jen tak brzy nezapomenou. Hrdě se totiž přihlásil ke kapsářskému řemeslu. „Při výslechu uvedl, že dopadli jednoho z posledních klasických kapsářů, který zavrhuje jakékoliv násilí při páchání trestné činnosti," uzavřel Kašlík.