Evakuováno muselo být čtyřicet lidí, na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Nic podezřelého policisté nenašli.

Sedmadvacetiletý muž se k činu přiznal. Uvedl, že všemu předcházela hádka mezi hosty restaurace, po které vzal telefon a zavolal na linku 158. Je obviněn z trestného činu šíření poplašné zprávy. Hrozí mu až tři roky vězení.

V letošním roce moravskoslezští policisté zadrželi několik lidí, kteří vyhrožovali bombou. Mezi zatčenými je i devatenáctiletý mladík z Ostravy. V lednu na tísňovou linku oznámil uložení nástražného výbušného systému v jednom z obchodních center v Praze. Nákupní středisko muselo opustit více než tisíc lidí. Škoda je dosud vyčíslena na 1,5 milionu korun.

Okresní soud v Ostravě-Porubě. Ilustrační foto.
Tragédie v ostravském nákupním centru: zřejmě rozhodnou posudky

„Motivem měla být touha vyzkoušet, zda policisté zjistí autora oznámení,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Pokorná. Na svou domýšlivost mladík „škaredě“ dojel, a to nejen svým odhalením.

Policisté mu po únorovém dopadení vzali vzorek DNA. Při následném porovnání zjistili, že se stejná DNA nachází na kukle odhozené v roce 2015 po neobjasněné loupeži v Ostravě. Při následném vyšetřování se ukázalo, že společně se dvěma komplici v roce 2015 přepadl v Ostravě sedm večerek.

Autorem sochy Věry Špinarové v Ostravě je David Moješčík.
Fenomén "Špinarka" aneb Jde stále jen o sochu? Podle autora za vše mohou fotky