V souvislosti s jejich smrtí moravskoslezská policie 19. února obvinila Petra Kramného.  

V africké zemi se skupina zdrží přibližně týden.

„S Egyptem dosud nemá Česká republika uzavřenou dohodu o policejní spolupráci. Cílem týmu je tedy spolupráci navázat," řekl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel. Kriminalisté se podle něj ale budou ptát i na poznatky, které egyptské úřady shromáždily od loňského léta během vyšetřování úmrtí mladé ženy a její dcery.

„Pokud touto operativní formou získají nějaké informace, potřebné materiály si vyžádáme oficiální cestou právní pomoci," uvedl.

Podle Kužela na této cestě ale neleží váha trestního řízení, které policisté v Česku vedou proti Kramnému. „Kriminalisté i já jsme stále přesvědčeni, že materiály dosud shromážděné v Česku byly dostatečné pro sdělení obvinění. Dostatečné byly i pro soud, který pětatřicetiletého muže z Karviné vzal do vazby," řekl Kužel.

Šestatřicetiletá žena a její osmiletá dcera z Karviné zemřely v Egyptě loni v hotelu v Hurgadě. Údajně na následky otravy. Egyptská policie podezřívala kvůli jejich smrti Kramného a až do října musel zůstat v Egyptě. Kramný vinu od začátku odmítá.