Vyplývá to z písemného vyhotovení usnesení Nejvyššího soudu, které má k dispozici portál tn.cz. „Je zřejmé, že dovolání jako mimořádný opravný prostředek je určeno k nápravě závažných právních vad pravomocných rozhodnutí, a nikoli k tomu, aby skutková zjištění soudu prvního a druhého stupně byla přezkoumávána ještě třetí instancí. Žádný ze zákonných dovolacích důvodů se nevztahuje ke skutkovým zjištěním, k hodnocení důkazů, k postupu soudu při provádění důkazů, k rozsahu dokazování apod.," uvedl Nejvyšší soud, který také odmítl, že by soudkyně Renata Gilová byla podjatá a v soudní síni nadržovala obžalobě na úkor Kramného.

Obhájkyně Petra Kramného Jana Rejžková..
Kauza Kramný: Rejžková „položila“ dovolání a začíná chystat ústavní stížnost

Obhájkyně Kramného Jana Rejžková již dříve Deníku řekla, že počítá s odmítnutím dovolání, které podle svých slov brala pouze jako formální nezbytný krok. „Já jsem s tím počítala, že to tak dopadne. Já ten případ potřebuji posunout před Ústavní soud a bez dovolání nelze podat ústavní stížnost,“ řekla Rejžková, která stížnosti u Ústavního soudu dává velké šance. „Já se důvodně domnívám, že v tomto případě bylo porušeno několik ústavních práv. Nebudu však předem říkat jaká. Ale můžu například zmínit právo na spravedlivý proces,“ uzavřela Rejžková.

Podle pravomocného verdiktu Kramný v červenci 2013 během rodinné dovolené v Egyptě elektrickým proudem usmrtil svou dceru a manželku.

Radek Matlach
Obviněný znalec v kauze Kramný: Jde o zastrašování