Motivem by mohla být žárlivost. K útoku došlo poté, co dotyčný údajně sáhl na zadek Trencsényho přítelkyni.

K činu došlo letos v březnu v chatce v Havířově-Životicích. Osudného dne se u něj sešla početná společnost. Víno i tvrdý alkohol tekly proudem. Trencsény prohlásil, že si na samotný útok nepamatuje, protože byl notně opilý.

Deník případu informoval v článku: Pobodaný muž došel k lesu, útočník už je v cele

„Já moc nejím, raději se napiju. Piju vlastně všechno, i naftu," řekl soudu. Podle svých slov si vybavuje scénu, jak nožem krájí salám a přítelkyně se jej na něco ptá. „Já mám nervy, když mě někdo u jídla vyruší," řekl Trencsény. Vzápětí si všiml cizí ruky na jejím pozadí. „Normálně ji chytil za prdel. A ještě mi řekl, ať se nestarám, že on s ní něco měl ještě dříve, než jsem ji poznal já. Pak už nevím, co bylo. Vybavuji si až okamžik, jak sedím v policejním autě," vypověděl Trencsény.

Téměř s hrdostí v hlase pak soudu řekl, že mu na záchytce naměřili 3,36 promile alkoholu. „A to bylo až pět hodin poté. Takže jsem tehdy musel mít tak čtyři a půl promile. Ano, určitě to bylo kolem čtyř a půl promile. Já se v tom velmi dobře vyznám," chlubil se Trencsény.

Pobodaný muž dodnes nechápe, proč jej Trencsény napadl. „Nevím. Prostě jen tak popadl nůž. Vůbec k tomu neměl důvod. Nechce se mi o tom hovořit," řekl Deníku.

Trencsény mu měl zasadit šest ran – dvě do zad, dvě do hrudníku, jednu do tváře a na závěr do hýždí. Oběti se nakonec podařilo utéct ven. Trencsény si lehl na postel a usnul. Zraněný muž se v bezvědomí zhroutil k zemi. Přivolaná záchranná služba jej převezla do nemocnice. „Jen shodou šťastných okolností mu obžalovaný nezpůsobil život ohrožující poranění," konstatoval státní zástupce.

Trencsény je obžalován z pokusu o vraždu. V případě uznání viny mu hrozí deset až osmnáct let vězení.