Jde o Nikolase Agoratsiose (21 let) z Ostravy. Ten čelil žalobě, podle které společně se svým strýcem Miroslavem Konečným v říjnu 2015 zaútočili na náhodného kolemjdoucího.

Agoratsiose před časem Okresní soud v Ostravě pravomocně zprostil obžaloby. Konečný dostal rok žaláře. Proti verdiktu se odvolal ke Krajskému soudu v Ostravě. Ten mu ale nyní roční trest potvrdil. „Odvolání bylo zamítnuto," potvrdila Deníku mluvčí ostravského krajského soudu Lucie Olšarová. Rozhodnutí je pravomocné a není proti němu odvolání. Konečný tak bude muset nastoupit do vězení.

Čtěte také: Mladík, který napadl zpěváka Michala Hrůzu, je na svobodě

K incidentu došlo v říjnu 2015 v časných ranních hodinách před vinárnou v Ostravě-Mariánských Horách, kde Agoratsiosova matka slavila narozeniny. Konečný na muže po předchozí slovní výměně názorů vystřelil z plynové pistole do obličeje a poté do něj na zemi kopal. Udeřit jej měl podle žalobce také Agoratsios. To se ale neprokázalo.

Případem se nejprve zabýval Okresní soud v Ostravě, který Agoratsiose zprostil obžaloby. Mladík verdikt přijal s viditelným ulehčením. V opačném případě mu totiž hrozilo vězení, protože byl v podmínce za napadení zpěváka. Konečnému soud vyměřil roční žalář. V něm zohlednil i to, že Konečný byl současně obviněn z držení drog, které u něj policisté našli při jiné příležitosti. Navíc má za sebou řadu odsouzení.

Konečný se přiznal, že celý konflikt vyprovokoval nemístnými poznámkami na adresu chodce, na kterého poté vystřelil z plynové pistole a na zemi do něj kopl. Konečný během své výpovědi odmítl, že by se Agoratsios incidentu zúčastnil. Naopak se prý snažil celou situaci uklidnit.

Agoratsios byl v roce 2015 za napadení zpěváka Hrůzy odsouzen k ročnímu podmíněnému trestu s odkladem na zkušební lhůtu dva a půl roku. Na zpěváka zaútočil i Agoratsiosův bratranec Patrik Kaifáš. Ten Hrůzu srazil k zemi. Kaifáš dostal dva a půl roku vězení. Vloni byl podmíněně propuštěn na svobodu.

Mohlo by vás zajímat: Soud v dalším procesu osvobodil mladíka potrestaného za napadení zpěváka Hrůzy

Vraha místo svobody čeká dalších pět let za mřížemi