Podle všeho soud stížnost zamítl. V opačném případě by totiž musel být Kramný ještě téhož dne propuštěn z vazby. Nic takového se ale nestalo. Advokátka Kramného Jana Rejžková Deníku ve čtvrtek řekla, že rozhodnutí soudu dosud neobdržela a její klient je v současné době v ostravské vazební věznici.

Kramný stížnost proti vazbě podal již několikrát. Stěžoval si také u Ústavního soudu (ÚS), kde kritizoval samotné trestní stíhání, poukazoval i na údajné porušení principu presumpce neviny. ÚS jeho stížnost ale odmítl.
Petr Kramný je obviněn z toho, že koncem července loňského roku během rodinné dovolené v Egyptě připravil o život svou manželku a dceru. Podle dřívějších informací v médiích obě zemřely na otravu. Až později vyšlo najevo, že příčinou smrti byl elektrický proud. Prokázat to měla pitva, kterou provedli lékaři v Ostravě.

Kramný od samého začátku popírá, že by svým nejbližším ublížil. V Egyptě musel během vyšetřování zůstat několik měsíců. Do České republiky se vrátil až v říjnu. Absolvoval řadu výslechů na moravskoslezské policii, která se případem zabývá. V polovině února si jej kriminalisté pozvali na další výslech. Ten skončil obviněním z dvojnásobné vraždy.

Vyšetřování zřejmě potrvá ještě několik měsíců. Jak skončí, není zatím jasné. Nejpravděpodobnější je podání obžaloby, zcela vyloučit však nelze ani další kroky včetně zastavení trestního stíhání.

K tomu, aby kriminalisté mohli případ uzavřít, potřebují prozkoumat rozvod elektřiny v hotelu. Zaměřit se hodlají především na pokoj, v němž došlo k tragédii. Na podrobnostech se dosud s egyptskou stranou nedohodli.