První obětí je třiasedmdesátiletý důchodce, který se ve večerních hodinách seznámil v Ostravě s neznámou ženou, kterou později pozval k sobě domů. „Nejprve měli probrat podmínky sexuálních aktivit, nato se muž odebral ke sprchování. Zatímco se věnoval hygieně, žena se zmocnila jeho odložené peněženky s financemi, doklady a dalšími věcmi," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková s tím, že škoda přesáhla deset tisíc korun. Muž krádež odhalil až po několika dnech.

Obdobě dopadl i sedmdesátiletý senior. „I on se náhodně seznámil s neznámou ženou. Po krátké komunikaci jí měl věnovat drobnou částku, přičemž žena registrovala, kde má uloženy finance. Posléze došlo k sexuálním aktivitám. Následně žena odešla," řekla Holčáková. Muž později zjistil, že mu dotyčná z oblečení, které měl na sobě, vzala téměř pět tisíc korun.

Obě zlodějky čeká po dopadení obvinění z trestného činu krádeže. Ve vězení by mohly strávit až dva roky.

Moravskoslezští policisté řeší každým rokem několik případů, kdy žena před, či po sexuálních hrátkách okrade muže. Nedávno se jim podařilo objasnit zločin, který se odehrál letos na Valentýna v Ostravě. Tehdy neznámá žena odešla ze Stodolní ulice s třiadvacetiletým mladíkem do jeho bytu. Když hostitel usnul, vzala věci za více než třicet tisíc korun a odešla. Nyní vyšlo najevo, že krádež má na svědomí sedmadvacetiletá žena, která se přiznala.

Ne vždy ale platí, že obětí je muž. V paměti moravskoslezských policistů zůstávají dva nezvyklé sexuálně-padělatelské zločiny. První z nich má na svědomí muž z Novojičínska, který holdoval různým neřestem. Slabost měl zejména pro hrací automaty a erotické masáže. Na všechno mu ale peníze nestačily. A tak se rozhodl pro velmi nešťastné řešení. Vyrobil si padělky peněz, kterými platil v erotickém klubu i na dalších místech.

Dalším výtečníkem je muž z Ostravy. Po jedné ze sexuálních schůzek zaplatil dvoutisícovou bankovkou. Když se mladá žena vydala na nákup, čekal ji šok. Prodavačka jí oznámila, že se s největší pravděpodobností jedná o padělek, což nakonec potvrdila expertíza České národní banky.