Dvanáct roků stráví za mřížemi osmnáctiletý Ondřej T., který vloni v září v Karviné v nepřehledné potyčce zabil nožem dvacetiletého muže a vážně zranil jeho bratrance (30 let). Verdikt vynesl ve středu Krajský soud v Ostravě.

Tragédie se odehrála 12. září v ranních hodinách. Ondřej T. se s kamarádem procházeli Karvinou. Údajně narazili na ženu, která jim za 200 korun nabídla sexuální služby. Hotovost si vzala, poté však zmizela. Při jejím pronásledování se dvojice objevila u domu, kde bydlel ženin přítel. Vzápětí došlo ke konfliktu, do kterého se postupně zapojili čtyři lidé - na jedné straně Ondřej T. se známým, na druhé přítel ženy a jeho bratranec.

Policie od pondělního rána vyšetřuje vraždu třicetiletého muže v karvinské části Nové Město.
V Karviné ráno našli muže s nožem v těle

Ondřej T. podle obžaloby jednoho z protivníků bodl nožem do zad. Zraněnému přispěchal na pomoc jeho příbuzný, který Ondřeje T. srazil k zemi. Vzápětí však od něj inkasoval čtyři rány nožem.
„Rozběhl se vůči obžalovanému, srazil jej na zem a naklonil se nad něj. V tom okamžiku ho obžalovaný čtyřikrát bodl do hrudníku. Jedna z ran zasáhla srdce,“ řekl státní zástupce s tím, že dotyčný na místě zraněním podlehl.

Bratranec mrtvého muže u soudu se slzami v očích vzpomínal na okamžiky, kdy mu příbuzný umíral v náruči. „Padl na zem. Snažil jsem se ho oživit, dával jsem mu umělé dýchání. Moc si toho nepamatuji. Pamatuji si jen, jak jsem ho viděl umírat mi v náruči. On mi vlastně zachránil život. Bránil mě a zaplatil za to životem,“ vzpomínal muž.
Ondřej T. se u soudu omluvil a vyjádřil lítost. „Je mi líto, co se stalo,“ řekl.

K soudu se dostavil i otec zavražděného muže. Podle něj kromě Ondřeje T. nese vinu na synově smrti i jeho přítelkyně. „Ona jim něco slíbila. Ona to zavinila,“ řekl muž.
Ondřej T. se u soudu za svůj čin omluvil a vyjádřil lítost. „Je mi líto, co se stalo,“ řekl muž, kterému hrozilo deset až osmnáct let vězení.

Verdikt není pravomocný. Obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu k vyjádření.

Ilustrační foto.
Policie už nehledá ztracenou Etiopanku. Utekla do Německa, kde chce azyl