K incidentu došlo minulé pondělí (půl hodiny po půlnoci) pokračovat v tramvaji číslo 18 v úseku mezi náměstím Republiky a zastávkou Hulváky.

Křikem a vykřikováním vulgarismů se k útočníkům přidaly i dvě ženy. Řidič tramvaje čtyři agresivní cestující nakonec nechal vysadit z tramvaje.

„Bezprostředně poté však měli tito cestující zaútočit na 40letého muže, který čekal v prostoru zastávky Hulváky na tramvaj a s předchozím konfliktem neměl nic společného. Poškozený byl útočícími opakovaně napaden pěstí do hlavy a kopán. Jeden z útočníků měl na bránícího se muže zaútočit zezadu částí invalidního vozíku. V důsledku útoku oběť upadla na zem, kde byla opět agresivně napadána," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Jak dodala, zmíněný incident zaznamenali pasažéři odjíždějící tramvaje. Ta znovu zastavila a cestující poškozenému vyběhli na pomoc. Útočníci před nimi utekli.

Přivolaní záchranáři krvácejícího zraněného muže ošetřili a převezli do nemocnice. Policisté následně zadrželi čtyři podezřelé osoby. „Po shromáždění důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání 25letého muže a dvou žen ve věku 24 a 19 let pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví. 56letý muž si vyslechl sdělení obvinění pro zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a přečin výtržnictví. Nejstaršímu muži tak hrozí trest odnětí svobody až na deset let, třem dalším obviněným až na léta tři," doplnila Gabriela Holčáková.

Policie ČR zároveň žádá o pomoc svědky, kteří cestovali v už zmíněné tramvaji a dosud k případu nevypovídali. „Žádáme všechny svědky, kteří mohou uvést jakákoli fakta k výše popsanému incidentu, aby nás kontaktovali na lince 158. Za pomoc děkujeme," dodala policejní mluvčí.