Jak Deník zjistil, velmi podobný zločin se stal v Ostravě v roce 2012, konkrétně na silvestra. „Podezřelý nebyl dosud vypátrán," uvedla ke starému případu mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková, která však zdůraznila, že v této chvíli obě násilnosti nic nespojuje.

„Dosud zjištěné informace zatím nenasvědčují souvislosti mezi oběma událostmi," řekla Holčáková.

SHODNÉ RYSY

Zarážející je však podobnost činů. Obě dramata začala v tramvaji na lince číslo 4, kde pachatel ženy (26 let) během jízdy oslovil a snažil se s nimi navázat rozhovor. Ani u jedné však nenašel pochopení.

Když vystoupily, vydal se za nimi a znovu na ně slovně dotíral s různými návrhy. Posléze je napadl. Minulý týden se tak stalo v Třebovicích, na silvestra 2012 v nedalekém Martinově.

Násilník před pěti a půl roky ženu škrtil, došlo i k sexuálním praktikám. Oběť později při obranném hmatu zasáhla útočníkovy oči. Vymanila se z jeho sevření a utekla. Policii přivolal personál restaurace, kam se ukryla. Žena z minulého týdne měla větší štěstí v podobě zásahu svědka. Přesto utrpěla šok. Obě napadené popsaly pachatele velmi podobně výška kolem 180 centimetrů, věk mezi 30 až 35 roky, krátké tmavé vlasy.

Přestože případy nesou řadu shodných rysů, může jít pouze o souhru náhod. „Dosud zjištěné informace zatím nenasvědčují souvislosti mezi oběma událostmi," zopakovala Holčáková.

Neznámý muž na záběru kamery.
VIDEO: Muž v Ostravě chtěl znásilnit mladou ženu. Zachránil ji náhodný svědek
Krajský odvolací soud potvrdil šestiletý trest Lukáši Černému, který vloni v září brutálně znásilnil dvaadvacetiletou dívku.
Deviant z Hranečníku neuspěl s odvoláním proti šesti letům za brutální znásilnění