Tři mladé muže s krabicemi plnými nářadí zadrželi strážníci městské policie v ranních hodinách v Ostravě-Bělském lese. Muži zrovna odpočívali na lavičce, když je hlídka vyzvala k předložení průkazů totožnosti. Jeden z podezřelých začal prchat.

Po jeho dopadení vyšlo najevo, že je osobou hledanou policií.

„Muži se poté přiznali, že nářadí v krabicích pochází ze sklepů, které vykradli. Pro podezření ze spáchání trestného činu strážníci všechny tři zadržené muže předali přivolaným policistům," sdělila Vladimíra Zychová z ostravské městské policie.

Ani v autě strážníkům neujeli

Strážníci městské policie také v uplynulých dnech pronásledovali auto, jehož posádka byla podezřelá z rozebírání odstaveného vozidla v Ostravě-Přívoze.

Auto řídila žena a seděli v něm tři muži. Na výzvy k zastavení řidička nereagovala. Po několika minutové honičce v přívozských uličkách auto zastavilo a žena se snažila policistům utéct.

Muži ve voze zůstali a policista, který je zkontroloval, zjistil, že vlastně nic neudělali. „Potvrdili, že si byli obhlédnout odstavené opuštěné vozidlo, ale popírali, že by z něj něco vzali. Někdo si je prý přitom fotil, a tak raději odjeli. U zadržených nebyly nalezeny žádné součásti jiného vozidla," dodala mluvčí městské policie Vladimíra Zychová.

Proč tedy před hlídkou ujížděli?

To objasnila až žena, kterou se mezitím podařilo druhému strážníkovi dohonit a zadržet. Měla totiž uložen zákaz řízení motorových vozidel. Nerespektováním úředního rozhodnutí spáchala trestný čin a hlídka městské policie ji předala do rukou policistů České republiky. 

O další kuriozní události z těchto dnů se dočtete zde: Školák z dlouhé chvíle sedl za volant

TEREZA PINTÉROVÁ