Podmíněný osmiměsíční trest s odkladem na zkušební dobu osmnácti měsíců dostal v těchto dnech čtyřiadvacetiletý mladík z Ostravy. Maskován modrobílou kuklou vběhl na trávník a s dalšími výtržníky se vydal k tribuně s opavskými fanoušky.

Do cesty se jim postavili policejní těžkooděnci a příslušníci bezpečnostní agentury, kteří je zatlačili zpět do ochozů. Kromě podmínky mu soud uložil také osmnáctiměsíční zákaz vstupu na fotbalové zápasy.

Dalším potrestaným jel čtyřiadvacetiletý mladík z Ostravy. Také on byl v houfu výtržníků, kteří využili situace a s kuklami na hlavách vběhli na hřiště. Po zvážení všech okolnosti soud dospěl k závěru, že v jeho případě je dostačující dvacetitisícový peněžitý trest, který by měl být pro něj dostatečným varováním.

JELEN by se bez pomoci hasičů na břeh nedostal.
VIDEO: Mladého jelena v řece naháněli hasiči i vodáci v kajacích

Ostravský okresní soud v minulých týdnech a měsících v souvislosti se zápasem Baník-Opava potrestal i další výtržníky, mezi kterými figurovali i dva Poláci. První z nich (19 let) byl vyhoštěn na jeden rok z České republiky. Druhému (21 let) soud uložil dvouletý zákaz vstupu na utkání pořádaná Fotbalovou asociací České republiky. Zákaz se vztahuje i na mezistátní utkání.

K podmíněnému trestu byl odsouzen i příznivec Opavy, kterého soud znal vinným z napadení policisty. K tomu došlo před zápasem při cestě opavských fanoušků na stadion.

K soudnímu projednávání jsou připraveny i další žaloby na fotbalové chuligány. Celkový počet se ještě může zvýšit. Policisté totiž dále vyhodnocují kamerové záznamy a snaží se identifikovat výtržníky. Ti se musejí připravit na to, že je před spravedlností nemusí zachránit ani maska či kukla.

Před soudem, tentokrát opavským, zřejmě skončí i fanoušci, kteří se v březnu postarali o výtržnosti v ulicích Opavy před a po zápase Opava-Baník.

Na mostech v Plzeňské ulici se už začalo s rozebíráním kolejí. Brzy se přistoupí k devítidennímu nočnímu bourání samotných mostních pilířů.
Ostrava: ráj značek a objízdných tras. Kdy a co se teď ve městě rekonstruuje?