Chtěl skočit

„Buď mě nechejte skočit, nebo mě zastřelte!" S touto nezvyklou prosbou se na ostravské strážníky obrátil třiačtyřicetiletý muž, který se v Ostravě-Nově Vsi chystal skočit z mostu přes řeku Odru. Strážníky přivolali náhodní svědci. Ochránci zákona na místě zahlédli muže ve spodním prádle, jenž seděl obkročmo na mostě a hleděl dolů do řeky. „Strážníci se k němu opatrně přiblížili a za pomocí hmatů a chvatů ho z konstrukce mostu stáhli na zem. Muž se přiznal, že chtěl spáchat sebevraždu skokem do řeky, protože je ve finanční tísni a léčí se na psychiatrii. Podle svých slov postrádal smysl života. Strážníky požádal, aby ho buď nechali skočit z mostu, nebo ho na místě zastřelili," popsala situaci mluvčí ostravské městské policie Jana Urbaníková. Hlídce se nakonec podařilo muže uklidnit. Vzápětí dorazili příslušníci Policie ČR a záchranná služba, jejíž lékař rozhodl o převozu sebevraha na psychiatrické oddělení.

V pasti

V pasti se ocitli tři muži, kteří se vloupali do garáže v komplexu v Ostravě-Hrušově. Rozbili zeď garáže a otvorem do ní všichni vnikli. Záhy doplatili na to, že nikdo z nich venku nehlídal a nezajistili si únikovou cestu. Bouchání do zdi totiž slyšela svědkyně, jež přivolala strážníky. Ti okamžitě vyrazili ke garážím. U jedné z nich spatřili půlmetrovou díru ve zdi a na zemi velké kladivo. Po nahlédnutí dovnitř uviděli čilou trojici chystající si lup k odnesení. Zloději nemající možnost úniku skončili v rukou přivolaných policistů.

Zpackanou výpravu mají za sebou i dva muži, kteří při převozu kradených věcí uvízli s autem v lese v Ostravě-Michálkovicích. Záhy se objevili strážníci, kteří dostali hlášku o podezřelém vozidle v lese. „Po příchodu spatřili auto mezi stromy. Poblíž stáli dva muži. První po spatření hlídky utekl, druhý strážníkům sdělil, že s kamarádem, jehož jméno nezná, naložili nějaký odpad. Do lesa ho údajně jeli roztřídit, než ho odevzdají ve sběrně. V lese ale nechtěně sjeli z cesty a s autem zapadli," uvedla mluvčí městské policie.

Při prohlídce zavazadlového prostoru však strážníci zjistili, že uvnitř se nenachází žádný odpad, ale cenné věci. Mimo jiné našli motorové pily, křovinořez, měděné trubky, kávovary, různé elektrické kabely a další věci. Případ šetří Policie ČR.

Smolař

Štěstí scházelo i dalšímu zloději. Ten na kole přijel k obchodu v Ostravě-Zábřehu. Sesedl z bicyklu a vydal se do prodejny. U pokladního prostoru vzal několik holicích hlav, s nimiž bez zaplacení vyběhl ven. Zahlédl jej však člen ochranky, který se vydal za ním a při nasedání na kolo se jej pokusil zadržet.

„Zloděj zareagoval tak, že veškeré holicí hlavice odhodil na zem a z místa utekl neznámo kam. Nechal tam ovšem svoje kolo, na kterém nestihl odjet. Kolo nebylo v registraci kradených bicyklů a tak nejspíše patřilo tomuto muži," konstatovala mluvčí ostravských strážníků. Kolo zřejmě skončí ve skladu nalezených věcí.