Třiašedesátiletá žena se po drobném zákroku odebrala do vedlejší místnosti, aby se převlékla a vzala si odložené věci. „V té době vnikla do místnosti zdravotnického personálu a vzala odložený mobilní telefon. Přístroj patřil lékaři, který zákrok provedl," popsala situaci mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Lékař se po chvíli začal po telefonu shánět. Nakonec se domluvil se zdravotní sestrou, aby jej prozvonila. K překvapení všech se mobil rozezněl v tašce ženy čekající na lékařskou zprávu. Následovalo přivolání policie, která dotyčnou obvinila z trestného činu krádeže. Hrozí jí až tři roky vězení. Za majetkové delikty již byla v minulosti odsouzena.

NIC VÝJIMEČNÉHO

Případy, kdy někdo okrade zdravotnický personál, nejsou bohužel až tak výjimečné. Děje se tak ve všech nemocnicích.

„Ve Vítkovické nemocnici evidujeme menší krádeže kabelek, peněženek a jiných cenností. Bohužel je často obětí sám zdravotnický personál," potvrdila Radka Miloševská, mluvčí Vítkovické nemocnice.

Mezi okradenými figurují i pacienti. „Pacientům je při přijetí do nemocnice doporučováno, aby u sebe žádné cennosti neměli. Jsou vyzváni, aby peníze, šperky, mobilní telefony a podobně předali svým příbuzným. Pokud to nelze, mohou si předměty uložit v trezoru," dodala Miloševská.

Stejnou možnost nabízí i Fakultní nemocnice Ostrava. „Pacienti si mohou své cennosti uložit do centrálního trezoru. Tato služba je bezplatná," uvedl mluvčí nemocnice Tomáš Oborný, podle kterého však této možnosti využívá jen minimum lidí.