Bývalá budova OKD Doprava už od doby rozdělení firmy na těžební a netěžební část patří do majetku RPG Real Estate.

„K celkové rekonstrukci jsme přistoupili poté, co se objevilo několik vážných zájemců o pronájem těchto kancelářských prostor, které byly v posledních měsících nevyužité. Celkové náklady na rekonstrukci se budou pohybovat v řádu několika desítek milionů korun, ale výsledná částka bude závislá až na tom, jaké dispoziční řešení bude požadovat konečný nájemce. V současné době vedeme jednání o pronájmu těchto prostor hned s několika zájemci, proto ještě není možné říci, kdo bude nakonec tyto prostory využívat," vysvětlil Petr Handl.

Nicméně jednání jsou podle něj už ve velmi pokročilé fázi a základní část rekonstrukce, která se týká obvodového pláště, by měla být hotova do letošního podzimu. Následně budou práce pokračovat při úpravě vnitřních prostor. To ale až v závislosti na konkrétních požadavcích budoucího nájemce.

Vizualizace nové podoby objektu.

Areál Jindřich?

Naopak u areálu Jindřich, který stojí jen několik desítek metrů na opačné straně Nádražní ulice, je podle mluvčího RPG situace prozatím nezměněná.

„Jak jsme už dříve informovali, byly zde dokončeny zabezpečovací práce bývalého důlního díla, takže nyní je místo připraveno pro jakoukoli další výstavbu. Ta je však opět závislá na tom, zda se pro budovy, které by zde měly vyrůst, najdou nájemci.

V žádném případě se totiž nechceme pouštět do spekulativní stavby, která by následně nenašla využití. S ohledem na atraktivitu tohoto místa zde chceme vybudovat něco, co by bylo pro město a jeho obyvatele skutečným přínosem," doplnil Petr Handl.