„Součástí druhé etapy bude rekonstrukce venkovního bazénu. Rozdělíme jej na dva menší nerezové bazény, jeden z nich bude vyhřívaný a výplavovým bazénem propojený s vnitřním areálem. Rekonstrukce se dočkají také okolní terasy, solária, přístupová schodiště a vstupní brodítka. Rozšířeny budou venkovní odpočinkové terasy," uvedl Jaroslav Kovář, jednatel městské společnosti Sareza, která areál provozuje.

DALŠÍ ATRAKCE

Doplněny podle něj budou ještě atrakce do hracího prostoru k dětskému brouzdališti a mobiliář. Mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská potvrdila, že zastupitelstvo města už schválilo na druhou etapu rekonstrukce také dotaci. „Včera byla vypsána veřejná zakázka na výběr zhotovitele a je zveřejněna na portálu zadavatele i ve věstníku veřejných zakázek."

Jaroslav Kovář dále uvedl, že pokud se při výběrovém řízení bude postupovat standardně a proběhne bez komplikací, rekonstrukce by mohla začít po konci letní sezony, tedy v polovině září. „Hotovo by pak mohlo být v polovině května tak, aby bylo na novou letní sezonu 2017 rozšiřování dokončeno," vysvětlil jednatel Sarezy.

Město má ale v plánu také třetí etapu.

„Byli jsme poptáni, abychom připravili návrh na další venkovní rozšíření porubského krytého bazénu. Nechtěli jsme však jen rozšiřovat plavecký bazén, chtěli jsme, aby to bylo něco speciálního. Původně jsme měli na stole několik variant. Jednou z nich byla třeba dlouhá řeka procházející celým areálem, nakonec jsme ale navrhli variantu, kterou můžete vidět. Lidé budou mít v areálu k dispozici louku pro sport, slunění, odpočinek a mohou v něm využít také řadu atrakcí, jako jsou tobogany, skluzavky nebo řeka. Ta bude variabilní, takže chvílí líná, pak divoká, bude bublat nebo masírovat, taková kombinace všeho," vysvětlil Davit Kotek z ostravského Projektstudia s tím, že součástí tohoto projektu je také návrh rozšíření vstupního koridoru, zahrnujícího úpravu prostor vstupu do šatny. „Především tak, aby byly světlejší a odpovídaly trendům moderního člověka," doplnil architekt David Kotek z ostravského Projektstudia.