Na Beerfestu bude zastoupeno třicet větších i menších pivovarů s více než stovkou piv. Nejvzdálenějším pivovarem bude Bernard z Humpolce, naopak Ostravu budou zastupovat Pivovar Garage, Starobělský pivovar a Pivovarský dům Ostrava.

SOUTĚŽ DENÍKUChcete získat dva lístky na Beerfest Ostrava na 17. nebo 18. června? Je to jednoduché - staňte se fanouškem naší stránky na FB a dejte lajk fotografii Beerfest Ostrava 2016 z dnešního dne na naší stránce zde, a to do středy 25. května do 12. hodiny, kdy vybereme 2 šťastné výherce.

„Smyslem festivalu je lidem ukázat, že neexistuje pouze jedna nebo dvě základní pivní značky, na které jsou zvyklí, ale že jich je opravdu spousta," říká jménem pořadatelů Jonáš Vrchovský s tím, že akce je určena všem, kdo mají rádi dobrou zábavu, pivo a fotbal.

„Budeme totiž velkoplošně promítat zápas mistrovství Evropy ve fotbale mezi Českem a Chorvatskem," cílí na sportovní fanoušky moderátor akce.

HVĚZDY HUDEBNÍ SCÉNY

Ceny piva si budou jednotlivé pivovary volit samy, organizátoři však přislíbili, že rozhodně nebudou přemrštěné. Na festivalu pochopitelně nepůjde jen o pivo.

„Beerfest by nebyl Beerfestem, kdyby na něm nevystupovaly kvalitní kapely a nehrála tam dobrá muzika. Připravena bude jedno velké pódium, kde se bude odehrávat 98 procent programu. Vystoupí například Olympic, Čechomor, Divokej Bill, Mňága a Žďorp či Wohnout," přibližuje hlavní lákadla programový manažer festivalu Petr Soukup.

Organizátoři chtějí oslovit všechny generace. Proto bude program oba dny od půlnoci až do čtvrté hodiny ranní zaměřen také na elektronickou hudbu, kterou budou reprezentovat slovenská esa v oboru: DJ Robert Burian, Dara Rollins či House Madness.

CÍL? DVACET TISÍC LIDÍ

Jednodenní vstupné stojí 200 korun v předprodeji a 240 korun na místě. Za VIP vstupenky pak lidé zaplatí 900 korun s tím, že pro ně budou připraveny vstupy bez front, samostatné toalety či levnější nápoje.

Lákadlem dražších lístků mohou být také lepší výhled na pódium či možnost setkat se s účinkujícími hvězdami a v případě, že budou dobře naladěny, získat třeba autogram či společnou fotografii.

„Byli bychom rádi, kdyby v průběhu obou dnů dorazilo okolo dvaceti tisíc lidí," dodává hlavní organizátorka akce, Gabriela Kuncová.