Podtitul festivalu je motto pěšky, na kole, vlakem, na koni, s kytarou, autem, stopem a na lodi až za obzor. Hudební část festivalu je zastoupená skupinami BG STYL, DEVÍTKA, WIND a bubenickou šou JARABI. 

Letos ve 3D

Letošní setkání cestovatelů, muzikantů a dobrodruhů Podzimní Ozvěny se přesunulo do kina Vesmír. V sobotu 8. listopadu od 12 do 22 hodin nabídne tradičně pestrý a "našlapaný" program.

Hned první diašou Matěje Boháče z Arménie se bude promítat stereoskopicky, resp. ve 3D. 

Po ní následují 3D fotografie Marka Audyho z neméně dostupných míst planety, z nejdelších solných jeskyní světa v Perském zálivu.

SOUTĚŽ DENÍKU

Máte zájem získat dvě vstupenky na festival Podzimní ozvěny? Stačí odpovědět na otázku: Kdo bude devátý ročník v Ostravě uvádět?
Odpověď pošlete ještě dnes do 15.00 na e-mail web.msdenik@denik.cz společně se jménem a telefonním číslem. Do předmětu uveďte heslo PODZIMNÍ OZVĚNY.
Nápovědu a podrobné informace najdete na www.ozvenyostrava.cz.
Výherce si vstupenky bude muset vyzvednout osobně v redakci Deníku už zítra nebo v pátek!
Další intrukce a oznámení o výhře obdrží výherci e-mailem.
*Soutěž se řídí obecnými pravidly pro soutěže VLP. 

K TÉMATU

Jak se snímá stereoskopický obraz?Marek Audy spolu se svým kamarádem Richardem Boudou jsou také autoři prvního českého dokumentárního 3D filmu, který se v Ostravě promítal letos na Jarních Ozvěnách. Odehrává se na venezuelských stolových horách. 

Prozradili jak stereoskopický obraz snímají: "Na natáčení jsme použili několik typů kamer. Zajímavé jsou ty na krajinu - dvě kamery s proměnlivou roztečí objektivů. Můžeme tak kamery od sebe oddálit a snímat s využitím stereoskopické hyperbáze. Není to nic nového. Metodu používají geodeti, dělostřelci a každý se s ní setkal v omezené míře třeba u obyčejného dalekohledu. Desítky kilometrů vzdálené hory jsou pak plastičtější. Další zařízení, které jsme si vyrobili sami je stereomakrobox. Je založený na stejném efektu proměnlivé rozteče „očí". Objektivy kamer „koukají" přes polopropustné zrcadlo. Jeden odrazem a druhý skrz. Lze tak docílit minimální rozteče os objektivů a podívat se tak například hmyzu do očí."
Co si o stereoskopii myslí autor úvodní diašou Matěj Boháč zjistíte z jeho webových stránek zde.