V redakci Deníku se sešlo na 1200 nejrůznějších kabelek, které přinášely čtenářky listu, zaměstnankyně i obchodní partneři. Všechny kousky jsou oceněny symbolickou cenou a začínají na třiceti korunách. Výtěžek z této charitativní akce půjde na konto nemocného Deniska Knebla z Ostravy-Poruby.

Čtrnáctiletý chlapec bojuje se smrtelnou nemocí.

„Když mu byly čtyři roky, diagnostikovali u něj svalovou dystrofii Duchennova typu. Nevyléčitelná nemoc má genetický původ, projevuje se většinou u chlapců. Vede k postupnému ochabnutí svalstva a končí ochabnutím svalstva dýchacího," vysvětluje Deniskova maminka Libuše Ligocká. Rodina neustále hledala možnosti léčby. Až jednou… Shodou nejrůznějších náhod se Denisova maminka seznámila s filipínským lékařem, který se sám pomocí aplikace kmenových buněk vyléčil z rakoviny.

Sehnali peníze a Denis letos v dubnu odletěl na Filipíny, kde mu aplikovali tři dávky kmenových buněk. Tyto namnožené buňky mu darovala ze své kosti v bederní části jako nejvhodnější dárce jeho maminka.

Aby byla léčba účinná, v určitém časovém údobí nejdéle do února příštího roku potřebuje Denis aplikaci dalších tří dávek těchto buněk.

Všichni věří, že se do února příštího roku potřebnou finanční částku podaří nashromáždit.