Ostravské hospody jsou na dnešní večer připravené. „Na MS v hokeji se těšíme a jako každý rok budeme mít přímý přenos na našich televizních obrazovkách. Zbývá nám posledních pár volných míst. Fanoušci si s předstihem dělají rezervace," uvedla servírka z Pivnice Hajcman v Ostravě Dubině.

Restaurace Sportclub v Moravské Ostravě také přípravu na MS v ledním hokeji nepodcenila: „Téměř žádné volné místo nemáme. Máme plno na celý měsíc a velice se z toho těšíme."

Na oficiálním facebookovém profilu Mulata baru na Stodolní ulici se můžete zapojit do soutěže o tipování výsledku dnešního utkání Rusko proti Česku. První správná odpověď vyhrává útratu na baru v hodnotě pět set korun. Navíc v časech všech českých zápasů dostane pivo jen za 29 korun.

„ I přesto, že nás v letošním roce hodně podceňují, věřím, že se umístíme alespoň tak dobře, jako loni," řekl dvacetiletý hokejový fanoušek Tomáš Vápeník.

V prvním zápase se český tým utká už dnes s domácím Ruskem. Přímý přenos vysílá ČT sport od 18.45 hodin.

Maskotem letošního Mistrovství světa v hokeji je sibiřský husky Laika. Toto plemeno je pro Rusko důležité nejen z toho důvodu, že již za druhé světové války pomáhalo a sloužilo sovětské armádě, ale také protože se jmenovkyně maskota v roce 1957 jako první živý tvor dostala na oběžnou dráhu kolem Země.

Michaela Nedomová