Taková situace potkala ty, jež na první festivalový den dorazili v podvečerních hodinách. U bran festivalu nastal chaos a kolaps. Hodinové fronty čítaly až tisíce lidí. „Něco takového nepamatujeme,“ říkali letití návštěvníci festivalu. Kdo ale za nastalou situaci může?

„Na výměnu vstupenek za pásky jsme čekali přes dvě a půl hodiny. Pak nám řekli, že došly čipy nebo pásky a že budou za dvě hodiny. Nakonec ale raději všechny pustili do areálu bez kontroly lístku, jen po prošacování,“ popisovala svou středeční zkušenost Valerie Majerová s tím, že dostala doporučení, aby se za hodinu k branám vrátila, že to už pásku dostane. A také ji dostala. „Kdybych to měla vystát znovu, tak už asi nepřijdu,“ dodala Havířovanka.

Hudební festival Colours of Ostrava v Ostravě 19. července 2017.
Colours of Ostrava - den první: Pivo teče proudem, počasí přeje, lidé se baví

Záplava negativních komentářů se už v podvečerních hodinách objevila také na oficiální facebookové stránce Colours, kde návštěvníci nešetřili tvrdými slovy na adresu organizátorů. Ti ale pochybení odmítají.

„K žádným technickým průtahům nedocházelo. Dva dny dopředu jsme vstupenku za pásku měnili na několika místech a ve středu byl areál otevřen už od 12 hodin. Spousta lidí však dorazila na poslední chvíli, což se při rekordní návštěvnosti muselo nějak projevit. A my na to upozorňovali,“ nesouhlasí s kritikou návštěvníků promotér a mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Jako bumerang se mu vrátily komentáře o ve všedních dnech pracujících lidech a návštěvnících ze vzdálenějších měst.

PROBLÉMOVÉ ČIPY?

Dodal také, že otevření bran bez kontroly vstupenek byl jakýsi vstřícný krok k lidem, aby stihli vystoupení, která si zaplatili. Některým se to ale nepoštěstilo. „Čekali jsme tři hodiny, dva zmeškané koncerty. Totální úlet v organizaci,“ hodnotil Slovák Jakub Včasný.

„Takže frontu budu zítra stát v tom vedru znovu?“ tázali se další nad informací, že výměna pásek proběhne znovu následující den od 11 hodin. Kdo už ale pásku má, může využít také další tři vstupy do areálu.

Někteří nesouhlasili ani s tvrzením, že po technické stránce bylo vše v pořádku. „Po dvouhodinovém čekání jsme neprošli přes terminál, protože naše vstupenky nějakým způsobem nebyly navedeny do systému. Pán, kterého jsme o to požádali, ale neuměl udělat nic jiného, než nás poslat opět na konec už dvojnásobné fronty. A tak jsme se raději vrátili domů. Za deset let, co na Colours jezdíme, tohle nepamatujeme,“ kroutila hlavou Jiřina Kosarzová.

Návštěvníci jistě ocení alespoň to, že průtahů s odpípnutím čipů po nočních koncertech se nemusejí obávat. „Takto tomu nikdy nemělo být. Původní plán byl odpípávat lidi jen v případech, kdy se ještě chtějí na festival daný den vrátit. Večer po koncertech už tak nečiníme,“ informoval Sedlák.

Colours of Ostrava.
Na festivalu lze ochutnat gastronomické speciality