Oznámil to jednatel společnosti Karel Hruzík s tím, že předpokládá obnovení pekařské výroby v Ostravě-Martinově.

„O propouštění z pekárny v žádném případě neuvažujeme. Všem jejím zaměstnancům jsme nabídli náhradní práci," informoval bez upřesnění pozic, na které zmíněný personál převedli. Každopádně mají plnit jiné úkoly „po nezbytně nutnou dobu". Jinými slovy, až do opětovného zprovoznění pekárny.

Újmu, kterou společnost Hruška požárem a přerušením produkce pečiva utrpěla, nechtěl její jednatel prozatím komentovat. „Pro lidi nakupující v síti našich prodejen jsme zajistili dodávky z ostatních regionálních pekáren," upřesnil.

VÝROBA PEČIVA

Produkce firmy se v Martinově pohybovala okolo 300 tisíc kusů pečiva denně. „Nejvíce jsme zde vyráběli chléb, rohlíky, koblihy. Zákazníkům mohou některé druhy právě od Hrušky chybět. Ve svém sortimentu je sice mají i další pekárny, ale každá používá jinou recepturu," řekl Hruzík. Lidé podle něj budou asi postrádat zejména určité značky chlebů.

Ve výbuchem a požárem poničeném objektu už započaly sanační práce. „Intenzivně jednáme se stavebními firmami a dodavateli technologií na nápravě. V této chvíli však nelze stanovit přesný termín dokončené opravy, natož spuštění pekárny. Samozřejmě bychom byli moc rádi, aby se tak stalo co nejdříve," podotkl Hruzík.

Ten také potvrdil, že při neštěstí utrpěli zranění dva zaměstnanci na pracovní pozici pekař. „Jeden byl ošetřen ambulantně. Druhý sice skončil v nemocnici, ale následující den ho po nezbytných vyšetřeních propustili," doplnil.

Související články: Zkáza v pekárně Hruška způsobila problémy se zásobováním pečivem

Ohnivý přelom týdne: hořela pekárna, nákupní centrum i rodinný dům