Radima Pařízka, podnikatele, producenta, ale především dlouholetého frontmana skupiny Citron, jsem potkal na festivalu Colours of Ostrava v roli návštěvníka a bedlivého posluchače. Pozorně sledoval vystoupení LP alias Laury Pergolizziové, charismatické šestatřicetileté Američanky s impozantním řezavě emotivním hlasem.

Hudební festival Colours of Ostrava ve čtvrtek 20. července 2017. Zpěvačka LP alias Laura Oergolizzi.
Colours of Ostrava - den druhý: Výheň pod pecemi, Norah Jones nebo Faada Fredy

Muzika je jenom jedna

„Muzika existuje jenom jedna, je to jedno, jedná-li se o alternativu, pop nebo rock. Musím sledovat konkurenci, protože hudbu chci ještě nějaký čas dělat. Jsem rád, že takový festival se koná v Ostravě. Ale je také pravdou, že jsem si sám musel koupit vstupenku, protože Zlata Holušová s námi nemluví, je to jiná parta (úsměv na tváři Radima Pařízka). No, ale to mi nevadí, nějak se s tím vyrovnám,“ uvedl pro Deník Radim Pařízek. Právě on se stal autorem myšlenky ambiciózního projektu Bohemian Metal Rhapsody, který představuje něco mezi hudební výpravnou show a metalovou operou.

Její premiéra se uskutečnila v polovině července a nabídla spojení několika zpěváků a zpěvaček i muzikantských osobností předních českých kapel - Lucie Bílé, Jana Toužimského z Arakainu, Kamila Střihavky, Tanji, Romana Izaiáše z Dogy či Žántí z Matahari a měla úspěch.

Vlasák z Limetalu

Spolu s Radimem Pařízkem navštívil Colours další známý rocker, baskytarista Václav Vlasák, někdejší Pařízkův spoluhráč z Citronu, dnes člen kapely Limetal.

„Jsem na tomto festivalu poprvé, abych byl upřímný, protože jsme v minulosti v té době hrávali někde jinde. Jsem překvapený obrovskou návštěvností, i když na rockové a metalové festivaly chodí také hodně lidí, ale ne zase tolik. A jsem rád, že je to u nás doma, na Moravě. Na festivalu si s Radimem poslechneme zase trochu jiné hudební žánry, což není nikdy na škodu,“ svěřil se Václav Vlasák.

„Nechci nic slibovat, ale možná by se v budoucnu skupiny Citron a Limetal mohly podílet na nějakém společném projektu. Vždyť hudební tóny by měly lidi spojovat,“ uzavřel naše setkání Radim Pařízek.