Jediná svého druhu v širokém okolí Ostravy by měla být takzvaná outletová aréna, kterou plánuje v krajské metropoli vystavět společnost TK development. Už v minulosti město žádala o vydání rozhodnutí o umístění této stavby na hranici městských obvodů Moravská Ostrava a Přívoz a Petřkovice v proluce poblíž Hlučínské a Slovenské ulice, ale neuspěla. Investor se však nevzdává a o vydání územního rozhodnutí požádal znovu. Deníku tuto informaci potvrdila mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská.

DOPLNĚNÁ ŽÁDOST

„Stavebnímu úřadu Magistrátu města Ostravy byla doručena žádost o územní řízení na uvedenou stavbu. Jedná se o druhou žádost v pořadí, přičemž ta první byla zamítnuta vzhledem k tomu, že neobsahovala veškeré náležitosti stanovené stavebním zákonem. Po doplnění byla stavebnímu úřadu podána žádost nová. V současné době bylo oznámeno územní řízení, které nyní probíhá," uvedla mluvčí. Investor již podobný záměr realizoval v Praze pod názvem Fashion Arena Outlet Center. V Ostravě by se mělo obchodní centrum jmenovat Outlet Arena Moravia.

Podle Martina Mlčáka z webu msstavby.cz by měl půdorys centra tvořit oválný prstenec složený z jednotlivých objektů nákupního centra. Uvnitř prstence je pak navržena nezastřešená parkovací plocha. „Dojít by mělo také k úpravám komunikací. Centrum by mělo být napojeno novou cestou na Hlučínskou ulici," vysvětlil Martin Mlčák.

Oznámení o zahájení územního řízení je přístupné na internetových stránkách města.

Je možné z něj také vyčíst, že nákupní centrum nebude mít suterén, bude přízemní. Okolo hlavního vjezdu bude budova dvojpodlažní s výškou 8,15 až 10,45 metru. „Jednotlivé objekty budou členěny na obchodní jednotky, případně gastroprovozy, technické zázemí, administrativu, skladovací prostory a zázemí pro zaměstnance. Celková plocha zastavěná objekty nákupního centra bude činit 22 392 metrů čtverečních," stojí v oznámení.

O uvedení případného termínu zahájení stavby jsme požádali zástupce společnosti TK development, projektového manažera Romana Vachtu. Na náš dotaz ale odpověděl zprávou o čerpání dovolené. Už dříve ale uvedl, že vedení společnosti TK development se nechce k projektu blíže vyjadřovat.